ZIUA ROMILOR, MARCATĂ ÎN BAIA MARE – „E momentul să oprim exploatarea copiilor romi de către unii adulți”, Cătălin Cherecheș

0
561
Foto: Pagina de facebook a lui Cătălin Cherecheș

ZIUA ROMILOR, MARCATĂ LA BAIA MARE  Ziua Internațională a Romilor se aniversează anual în data de 8 aprilie, încă din anul 1971. Cu ocazia evenimentului marcat în acest an pe data de 14 aprilie la Baia Mare, s-au organizat diverse activități, printre care și un spectacol de dans tradițional țigănesc.

Loading...

Primarul Cătălin Cherecheș a fost prezent și în acest an la manifestările organizate de Ziua Internațională  a Romilor. Acesta a amintit importanța tinerilor din comunitatea romă a Băii Mari și a felului în care aceștia pot să aducă o schimbare în bine a felului în care trăiesc atât ei cât și cei din jur.

„Ziua Internațională a Romilor a fost motivul întâlnirii mele în special cu tinerii din această comunitate. Tineri pe care îmi doresc să îi orientăm spre educație, muncă, cultură, igienă, respect pentru ordine și lege. E momentul să punem capăt pungilor de mizerie de la marginea unor cartiere ale orașului. E momentul să oprim exploatarea copiilor romi de către unii adulți care îi trimit la cerșit sau îi încurajează spre infracțiuni. Nu îmi doresc să ignorăm această moștenire prezentă de aproape 30 de ani în Baia Mare. Îmi doresc să fim un exemplu al unei integrări corecte pentru cei care își doresc acest lucru. Bine cu forța nu putem face. Nu e ușor. E cea mai mare provocare nu doar pentru Baia Mare, cât și pentru întreaga Europă”, a declarat primarul Cătălin Cherecheș.

ActualMM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.