YEMEN – SUA și ONU cer încetarea imediată a focului

0
108
foto: The Great Middle East

YEMEN  Statele Unite ale Americii (SUA), Marea Britanie și Organizația Națiunilor Unite (ONU) au cerut duminică guvernului yemenit al președintelui Abd Rabbo Mansour Hadi și rebelilor șiiți houthi să înceteze focul imediat în Yemen, țară confruntată cu un război care s-a soldat cu aproape 6.900 de morți, relatează AFP.

„A sosit timpul aplicării unui armistițiu fără condiții și de a veni apoi la masa negocierilor”, a declarat secretarul de stat al SUA, John Kerry, la încheierea unei reuniuni la Londra consacrate conflictului din Yemen.

Trimisul special al ONU, Ismail Ould Sheikh Ahmed, a participat la întâlnire alături de Kerry, precum și de miniștrii de externe din Marea Britanie, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

Kerry a subliniat că Ismail Ould Sheikh Ahmed și Boris Johnson, șeful diplomației britanice, au cerut ca armistițiul să intre în vigoare ”cât mai repede posibil”, respectiv ”de luni sau marți”.

Războiul din Yemen a izbucnit în martie 2015 între guvernul președintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, susținut de o coaliție militară arabo-sunnită sub comandament saudit, și rebelii șiiți houthi proiranieni, aliați ai forțelor fidele fostului șef de stat Ali Abdallah Saleh.

Sursă

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.