Vreme frumoasă, dar rece în continuare în Maramureş

0
235

Vremea a fost frumoasă, dar rece pentru aceast perioadă în judeţul nostru. Cerul a fost variabil, mai mult senin noaptea şi dimneaţa. Vântul a suflat slab la moderat, cu unele  intensificări trecătoare, pe parcursul zilei,  de până la 43 km/h în zona montană, unde a viscolit ninsoarea şi a viscolit zăpada. Stratul de zăpadă măsura, aseară,  până la 36 cm la Firiza. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 2 grade Celsius şi 5 grade Celsius.  Temperaturile scăzute (-11 grade Celsius) şi curenţii de aer rece au favorizat formarea poleiului pe DJ184 şi DJ109F.
Valori ale temperaturilor aerului pe parcursul nopţii şi dimineţii: -14 grade Celsius la Iezer; -12 grade Celsius la Vişeu de Sus; -11 grade Celsius la Târgu Lăpuş, Cavnic, Copalnic şi Petrova; -9 grade Celsius în Leordina, Ocna Şugatag, Fereşti, Călineşti, Bârsana şi Văleni; -8 grade Celsius la Borşa, Dragomireşti, Sighetu Marmaţiei, Pasul Gutâi, Baia Mare, Săpânţa, Ardusat şi Seini.
Meteorologii prognozează că vremea va fi frumoasă în Maramureş, dar rece pentru această perioadă a anului.  Cerul va fi variabil.  Vântul va sufla în general slab, la moderat, cu intensificări izolate, îndeosebi în zona montană. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad Celsius  şi  4 grade Celsius, iar cele minime între -12 grade Celsius şi -8 grade Celsius. Izolat  se va semnala ceaţă.
Nivelurile şi cursurile de apă din judeţ au fost în scădere uşoară. Gheaţa este prezentă pe malurile râurilor Tisa, Vişeu, Vaser Cisla,  Ruscova, Iza, Someş, Sălaj, Lăpuş, Cavnic şi Firiza. Se menţin podurile de gheaţă formate pe cursurile râurilor Iza (un pod de gheaţă) Lăpuş, Cavnic şi  Suciu. Apa râurilor curge pe sub  podurile de gheaţă, cu excepţia râului Lăpuş, unde curge peste podul de gheaţă. Nu sunt semnalate pericole de inundaţii sau gospodării, respectiv obiective sociale şi economice care să poată fi afectate din cauza podurilor de gheaţă sau a sloiurilor care curg pe râuri.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.