VOCEA CITITORILOR – Otravă de șobolani periculoasă pentru copii și animale de companie, găsită în fața Prefecturii Maramureș

1
775

Băimăreanul Ștefan Câmpan, cititor al ziarului nostru electronic, ne-a trimis câteva fotografii și o reclamație pe adresa de e-mail a redacției prin care atrage atenția asupra unui fapt grav. Tototdată, cititorul nostru a transmis reclamația sa și unor instituții cum ar fi Agenția de Protecție a Mediului, Serviciul Public Ambient Urban și primarul municipiului Baia Mare.

Băimăreanul a ieșit la plimbare în prima zi a noului an. În fața Prefecturii, acesta a găsit mai multe doze de otravă de șobolani.

“Sub brazii ornamentali erau aruncate mai multe doze de otravă de șobolani marca Bromadioline din care consumau mai multe mierle și pițigoi. Conform fișei tehnice, această otravă se administrează DOAR INTERIOR și în canalizări. Substanța activă: Brodifacoum 0.005% w/w & denatonium benzoate 0.001% w/w. Dăunători: șobolani și șoareci.Aplicare: în interior și în rețeaua de canalizare”, arată cititorul nostru în e-mailul transmis redacției.

Mai mult, arată Ștefan Câmpan, amplasarea acestor otrăvuri se face în locuri în care nu este permis accesul copiilor, păsărilor și animalelor. „Se pare că din nepăsare și/sau reavoință angajații de la SPAU Baia Mare au aruncat aceste pachețele de otravă la suprafață și la îndemâna copiilor, păsărilor și a altor animale. Nu este prima dată când se găsesc aceste pachețele cu otravă aruncate alandala prin oraș, urmate de obicei de un val de decese de păsări și de animale mici”, scrie băimăreanul.

Așteptăm cu interes o reacție din partea instituțiilor competente.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Sefa de la SPAU doar si pentru asta ar trebui demisa inca din prima zi de munca,mai ales ca pe langa faptul ca a contribuit la moartea pasarilor ( unde sunt cei de la protectia animalelor?),pune in pericol si viata copiilor.Doar iresponsabili si incompetenti in toata administratia aia incat te întrebi de la cine sa mai avem asteptari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.