VIDEO – TRAGEDIE – 73 de oameni au murit pe un teren de fotbal. Suporterii s-au bătut între ei. O mie de persoane sunt rănite

0
110

Ora:00,30 – Numărul persoanelor rănite în urma violenţelor a trecut de 1.000. Politicieni şi oficiali sportivi aruncă vina pe lipsa de securitate de la meci, susţinând că liderii naţiunii au permis, sau chiar cauzat, tragedia, scrie Reuters. Conform martorilor, totul a început de la suporterii echipei din Cairo, care au afişat lozinci împotriva celor din Port Said şi unul dintre fani a coborât în teren cu o rangă de fier în mână. Suporterii din Port Said au invadat terenul, au atacat jucătorii echipei al Al-Ahly, după care s-au îndreptat către suporteri. Cei mai mulţi oameni au murit în busculada creată de suporeri, căzând de la terasele stadionului sau fiind striviţi de mulţime.
Ora 21.50
– Potrivit ultimelor date oficiale, 73 de persoane au murit în urma violenţelor din Egipt, iar sute de persoane sunt rănite. Violenţele au izbucnit în timpul unui meci de fotbal care a avut loc în oraşul egiptean Port Said, informează televiziunea egipteană de stat, citată de Reuters.
Potritvit unui ofiţer de scuritate şi unui medic, citaţi de Associated Press, fanii echipei locale (Al-Masry, din Port Said) au invadat terenul, după o victoria istorică în faţa echipei Al-Ahly (Cairo), cea mai importantă echipă din Egipt. Potrivit BBC, din cauza nivelului scăzut al securităţii din timpul meciului situaţia a fost pierdută de sub control. Există posibilitatea ca numărul morţilor să crească. Se pare că mai mulţi suporteri aveau la ei cuţite. Autorităţile egiptene au ordonat deschiderea unei anchete care să vizeze modalitatea prin care suporterii au reuşit să intre pe teren şi violenţele ce au urmat.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.