VIDEO – PAGUBE – O familie cu 13 membri ramasi sub cerul liber. Acoperisul s-a prabusit sub greutatea zapezii. Alte 21 de case in pericol. 110 cm de omat la Rucu si 100 cm la Cavnic

0
136


În cătunul Ponorâta din comuna Coroieni, acoperişul unei locuinţe a cedat, sub greutatea stratului de zăpadă. Nu au fost rănite persoane. Locuinţa era construită din chirpici. În locuinţa trăiau o familie compusă din 13 membri. La faţa locului s-au deplasat membrii CLSU care au mai identificat alte 21 de locuinţe, aflate în pericol de prăbuşire, urmare a ninsorilor abundente.  Prefectul Sandu Pocol a dispus luarea de măsuri pentru degajarea zăpezii de pe acoperişul celorlalte locuinţe, în scopul de a evita şi elimina pericolul prăbuşirii unor acoperişuri, care ar putea contribui la pierderea de vieţi omeneşti, rănirea de persoane sau distrugerea de bunuri materiale.

De asemenea, a solicitat mutarea familiei afectate într-o locaţie sigură şi care nu le pune în pericol integritatea corporală. Au fost identificate soluţii de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Coroieni de a sprijini familia a cărei locuinţe a fost distrusă.


CITESTE AICI SI DESPRE BLOCAJUL DE PE DEALUL MESTEACANULUI

Omat cat casa la Cavnic

Stratul de zăpadă existent măsoară:  110 cm la Baraj Runcu; 100 cm la Cavnic; 87 cm la Blidari; 77 cm la Firiza; 57 cm la Mara; 49 cm la Târgu Lăpuş; 48 cm în Leordina; 44 cm la Luhei; 43 cm la Suciu de Jos şi Copalnic; 42 cm la Lăpuşel şi Ulmeni;  41 cm pe Valea Vaserului şi la Bicaz; 40 cm în Baia Mare şi Răzoare; 39 cm la Sălsig; 36 cm la Sighetu Marmaţiei; 38 cm Ruscova; 37 cm la Bistra; 34 cm în Baia Borşa; 33 cm la Vadu Izei şi la Şieu; 32 cm la Ocna Şugatag;  29 cm şi Săcel;  28 cm la Dragomireşti, Poiana Borşa; 25 cm la Moisei şi 22 cm la Strâmtura şi 21 cm la Iezer. Indicele de răcire are următoarele valori: -13 unităţi la Iezer; -7 unităţi în Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Ocna Şugatag.

Prognoza meteo: vine gerul. Vor fi -16 grade Celsius

Valori ale temperaturilor aerului pe parcursul nopţii şi dimineţii: -11 grade Celsius la Iezer; -8 grade Celsius la Târgu Lăpuş; -7 grade Celsius la Borşa, Petrova, Copalnic, Cavnic şi în Pasul Gutâi; -6 grade Celsius  la Vişeu de Sus, Dragomireşti, Leordina, Baia Mare, Fereşti; -5 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei, Ocna Şugatg Săpânţa şi Ardusat.

Meteorologii prognozează şi astăzi pentru judeţul Maramureş o vreme deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi mai temporar noros. În timpul zilei pe arii relativ extinse va ninge.  Vântul va sufla slab la moderat, dar va prezenta intensificări locale. În zona montană înaltă, vântul va sufla tare, viscolind ninsoarea şi perturbând ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 grade Celsius  şi  0 grade Celsius, iar cele minime între -16 grade Celsius şi -13 grade Celsius, izolat, mai coborâte în depresiuni

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.