VIDEO – NU UITATI – Astazi este ultima zi in care puteti vizita Expozitia Anuala de Pasari si Animale Mici, deschisa la Baia Mare

0
540

Loading...

La acest sfârşit de săptămână băimărenii au putut vizita Expozitia anuala de păsări şi animale mici. Evenimentul a avut loc în sala de sport a Şcolii Gimnaziale George Coşbuc Baia Mare ( Şcoala 14 ), iar arbitrajul a fost asigurat de echipe de arbitrii din Ungaria care au analizat in amanut fiecare exemplar in parte. Expoziţia a reunite cele mai splendide exemplare de găini , porumbei şi iepuri. Încă din primele minute de la deschiderea expoziţiei, vizitatorii au dat năvala în sală gata să admire exemplarele prezentate. Organizatorii,membrii Asociaţiei Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici de Rasă ‚Creasta Cocoşului’, au încercat să facă o prezentare cât mai bună a păsărilor şi animalelor, în condiţiile oferite de locaţie.Au fost expuse diverse rase de păsări: rase grele, mixte, uşoare şi pitice. Iar la categoria animalelor de blană, amintim doar câteva rase de iepuri: Uriaş Belgian, Fluture German, Berbec German, Iepurele Urias German Alb, Berbec Pitic şi alte rase pitice. C ade obicei, expozanţii şi-au adus cele mai valoroase exemplare.

Nici vizitatorii nu au putut sa nu remarce frumusetea exponatelor. Cunoscatori sau nu, acestia s-au multumit sa le admire si sa spere ca, poate candva, vor detine si ei asemenea minuntatii.
Cei aproape 60 de membrii ai Asociatiei Crescatorilor de Pasari si Animale Mici “ Creasta Cocosului” Maramures au expus aproape 300 de pasari,100 de iepuri si 100 de porumbei. In ciuda conditiilor actuale, asociatia merge struna: numarul membrilor a crescut simtitor, iar exemplarele expuse sunt de exceptie.
Expozitia a fost si una cu vanzare, prin urmare doritorii au putut sa-si achizitioneze exemplarele preferate la preturi potrivite fiecarui buzunar.
Expozantii care au avut exemplarele cele mai valoroase au reusit sa obtina chiar 96 din cele 100 de puncte oferite de arbitrii exigenti din Ungaria. Castigatorii au fost rasplatiti cu diplome si cupe, dar si cu o masa festiva.

In plus, saptamana viitoare 7 dintre membrii asociatiei vor participa la Expozitia nationala de acest gen.Evenimentul are loc la Craiova si reuneste cele mai valoroase pasari si animale mici din tara. Din Maramures cele mai mari sanse ,sa ne aduca o cupa , este domnul Biris Nicolae care detine exemplare deosebite din rasa de pasari Brahma.

Le tinem pumnii tuturor participantilor la competitia nationala si asteptam rezultatele!

Ada Domin, actualMM.ro

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.