VICTORIA DE ACASĂ – Irina Begu a câștigat turneul BRD Bucharest Open la simplu și dublu!

0
105

VICTORIA DE ACASĂ Irina Begu a devenit a doua jucătoare din România care câştigă BRD Bucharest Open, după Simona Halep, învingătoare la două dintre precedentele trei ediţii.

Sportiva de 26 de ani a reuşit această performanţă fără a pierde vreun set de-a lungul turneului şi după o finală câştigată în faţa favoritei jumărul 3, Julia Goerges, scor 6-3, 7-5.

Este al patrulea turneu câştigat de Begu în carieră, după cele de la Tashkent (2012), Seul (2015) şi Florianopolis (2016). De asemenea, Irina are alte trei finale pierdute, la Marbella (2011), Budapesta (2011) şi Moscova (2014).

Cap de serie numărul 7 la Bucureşti, Irina Begu a controlat meciul în cea mai parte parte. În primul set, a fost condusă doar la început, cu 1-0, pentru că apoi a făcut break-ul în game-ul trei şi şi-a consolidat avantajul. În cele din urmă, a închis setul după 42 de minute, tot în urma unui break.

Setul al doilea a stat sub semnul echilibrului. Goerges a fost prima care a câştigat contra serviciului şi a avut şansa de a se desprinde la 5-3, însă Irina a reuşit rebreak-ul, apoi s-a impus cu 7-5, terminând meciul după o oră şi 38 de minute.

A fost a doua victorie a româncei în cele trei dueluri directe cu jucătoarea din Germania. În urma acestui succes, Irina Begu va primi 43.000 de dolari şi 280 de puncte WTA.

5974ba3995f9cf73ca228405

La final, românca a recunoscut că nu se aştepta să câştige titlul, primul al său pe zgură.

Când, în urmă cu o lună, a venit Cătălina Cristea să mă întrebe ce părere am despre acest trofeu, nu m-am gândit că azi îl voi ţine în mână. Sunt foarte fericită, dar încă nu-mi vine să cred că este al meu.

Vă mulţumesc că mi-aţi fost alături. Vreu să o felicit pe Julia. Îi doresc succes în restul sezonului, este o jucătoare bună şi sigur va câştiga nişte turnee.

Îi mulţumesc, de asemenea, echipei mele. În ultimele două luni, am muncit foarte mult. Chiar dacă începutul sezonului nu a fost foarte bun, am muncit foarte mult, Fără ei nu aş fi putut câştiga acest turneu„, a declarat Begu, evident emoţionată.

Irina speră ca turneul de la Bucureşti să fie organizat şi în anii următori şi a promis că în 2018 va reveni să-şi apere titlul.

Acest turneu e foarte important pentru noi, aşa cum spuneau domnii George Cosac şi Dumitru Hărădau. Sper să-l avem la Bucureşti pentru încă mulţi ani. Ne vedem la anul„, a spus cea care, de săptămâna viitoare, va urca în Top 40 mondial, de pe poziția 58 în care se afla înaintea turneului câștigat.

Victorie și la dublu alături de Raluca Olaru

Irina Begu a câştigat, duminică seara, alături de Raluca Olaru finala probei de dublu la BRD Bucharest Open cu 6-3, 6-3 în faţa cuplului Elise Mertens (Belgia)/Demi Schuurs (Olanda), devenind prima jucătoare română cu victorii la simplu şi dublu în acelaşi turneu WTA după Virginia Ruzici în 1985.

Irina Begu, care câştigase cu câteva ore înainte şi finala din proba de simplu, 6-3, 7-5 cu Julia Goerges, a reuşit să treacă peste oboseala acumulată şi să îşi adjudece al cincilea titlu WTA la dublu, după Rio de Janeiro 2014, Seoul 2014, ‘s-Hertogenbosch 2013 şi Hobart 2012.

La rândul ei, Raluca Olaru se află la al şaptelea titlu la dublu, după Taşkent 2008 şi 2016, Acapulco 2011, Nurnberg 2013, Linz 2014 şi Hobart 2016.

Primul set al finalei de dublu a durat doar 33 de minute, jucătoarele române conducând cu 3-1, 5-2 pentru ca în final să se impună cu 6-3. Cel de-al doilea s-a încheiat cu acelaşi scor, însă a fost diferit prin faptul că perechea belgiano-olandeză a reuşit să câştige un ghem pe serviciul româncelor. Partida a durat 1 oră şi 18 minute.

Begu şi Olaru au făcut 3 duble greşeli faţă de cele 2 ale adversarelor, reuşind 1 as, faţă de 2 realizate de Mertens şi Schuurs.

Pentru victoria de la Bucureşti jucătoarele române vor primi 12.300 de dolari şi 280 de puncte WTA.

Ultima oară când o jucătoare română a câştigat ambele probe ale unui turneu WTA s-a întâmplat în urmă cu 32 de ani. În 1985, Virginia Ruzici se impunea în turneul de la Bregenz (Austria) la simplu, după o finală cu Mima Jausovec (Iugoslavia), scor 6-2, 6-3. În proba de dublu a aceluiaşi turneu, Ruzici câştiga împreună cu Mima Jausovec în faţa perechii Andrea Holikova/Katerina Skronska din Cehia, scor 6-2,6-3.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.