VEȘTI ALARMANTE ȘI PENTRU MARAMUREȘENI – E.Coli găsit în pastă de mici, carcasă de oaie și hamburgeri!

2
712

În perioada 31 octombrie – 25 noiembrie au fost prelevate şi analizate 166 probe, bacteria E.Coli fiind depitată în patru probe prelevate din pastă de mici, carcasă de oaie şi hamburgeri, anunţă ANSVSA.

 

VEȘTI ALARMANTE ȘI PENTRU MARAMUREȘENI Potrivit raportului Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16.05.2016-25.11.2016 au fost efectuate 1.309 probe, dintre care, într-un număr de 62 de probe buletinele de analiză au confirmat prezenţa Escherichiei Coli verotoxigenă, precizează inspectorii ANSVSA, relatează Mediafax.

„Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au prelevat probe, conform planificării, din Bucureşti şi judeţele: Buzău, Sibiu, Gorj, Dolj, Vrancea, Mureş, Prahova, Călăraşi, Covasna, Giurgiu, Ilfov, Olt, Sălaj, Hunedoara, Timiş, Harghita, Maramureş, Neamţ, Galaţi, Mehedinţi, Cluj, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Brăila, Ialomiţa, Vâlcea, Satu Mare, Tulcea, Timiş. În perioada menţionată, a fost depistată prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă la 4 probe prelevate din pastă de mici, carmangerie, municipiul Bucureşti; suprafaţă carcasă de ovină (test de sanitaţie), abator, judeţ Buzău; hamburger, supermarket, judeţ Gorj; mici amestec porc cu vită, supermarket, judeţ Tulcea. Menţionăm că un număr de 5 probe prelevate se află încă în lucru”, transmite Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor (ASVSA).

Credit foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. din 42 de judete s-au recoltat 1300 probe in 6 luni. Deci cate 5 probe / judet / luna. Lucreaza astia la stat (ca doar nu degeaba se numeste „stat”) :))

  2. Si cu ce ne ajuta pe noi sa stim ca au gasit. Nu se poate da publicitatii lista cu comerciantii care au pus in vanzare produsele infestate? Ca sa stim sa nu mai consumam de la aia, nu de alta .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.