VESTE MAJORĂ PENTRU BĂIMĂRENI – Noul Ștrand, o certitudine: lucrările pentru amenajarea Zonei de SPA și Agrement Acvatic în zona Câmpul Tineretului încep în 2018

16
4476

VESTE MAJORĂ PENTRU BĂIMĂRENI  Unul dintre proiectele majore pe care primarul Cătălin Cherecheș le-a propus băimărenilor a fost reamenajarea zonei vechiului Ștrand Municipal, unde urmează să fie amenajat un adevărat centru de agrement acvatic și SPA.

Loading...

Fostul Ștrand Municipal se află în paragină de mai mulți ani, fiind una dintre multele ruine lăsate moștenire de administrația Anghel. În mod normal, acest proiect ar fi fost pus în operă mult mai devreme dacă nu ar fi existat atâtea forțe care să își fi unit puterile în încercarea de a îl elimina pe Cherecheș din administrația locală, dar și pioni din zona administrației care au pus de fiecare dată piedici. Chiar dacă unora li se pare amuzantă formularea, Cherecheș este „greu de ucis”. Așa se face că, mai devreme sau mai târziu, acesta reușește să pună în aplicare, pe rând, fiecare plan și proiect asumat pentru Baia Mare.

Ca să vorbim concret, zilele acestea a fost finalizat primul pas în realizarea proiectului care prevede transformarea fostului Ștrand Municipal într-o zonă de SPA și agrement acvatic. Investiția urmează să fie realizată pe parcursul următorilor doi ani în zona din apropierea Câmpului Tineretului, spre bucuria băimărenilor care așteaptă de aproape 10 ani implementarea unui astfel de proiect.

CS Minaur, club care se află în subordinea administrației locale a municipiului Baia Mare, a finalizat în cursul zilei de marți, 10 octombrie, recepția și preluarea studiului de fezabilitate pentru această investiție.

Această investiție care îmi doresc să fie foarte rapid realizată și dăruită băimărenilor. Până la 31 decembrie se va finaliza proiectul tehnic pentru zona de piscine și jocuri acvatice pentru copii, respectiv zona de agrement în aer liber, iar ambiția mea și a colegilor mei de la CS Minaur, este ca această componentă a proiectului să fie funcțională în anul 2018. Mi-aș fi dorit ca băimărenii să nu fi așteptat 25 de ani degeaba. Este un proiect dorit și meritat de întreaga comunitate și este un angajament pe care mi-l asum. Vom reveni cu toate detaliile și explicațiile cu privire la acest proiect”, a spus primarul Cătălin Cherecheș.

Centrul Acvatic va cuprinde zonă de SPA, piscine, zone de tratament și de divertisment, parcare și alte utilități necesare unei astfel de investiții majore. Proiectul tehnic urmează să fie finalizat până în luna martie 2018, urmând ca apoi să înceapă amenajarea efectivă care are termen de finalizare anul 2019.

ActualMM

Sursă foto.

16 COMENTARII

 1. Ce ar fi sa renoveze bazinul de inot prima data? E stricat acoperisul de 2 saptamani si nimeni nu-l repare. Oamenii trebuie sa mearga cu copiii la cursuri de inot la seneca si drurelax.

 2. Intrebare… Noul Strand, Zona de Spa este facut pt. enoriasii care ,, hodinesc ,, in locatiile din zona ?!… Probabil modul de gandire mercantil al autoritatilor, ignora nevoile reale ale cetateanului si pune pe primul loc votul, nu conteaza daca acest vot are si necrologul facut !!!

 3. Din pacate viteza de punere in aplicare e cam mica.Ma si gandesc in care cincinal va aparea Parcul Industrial,primul in acest judet jalnic din punct de vedere economic.E ca si in cazul sensului giratoriu de la Italsofa,dar trebuie sa-i recunoastem meritul si implicarea pentru sensul giratoriu de la Metro si cel de pe str. Hortensiei.

 4. Pai la cum vad, o sa fie un ditamai bazinu’ si in rest sezlonguri ? Adica stai numa’ la inmuiat ? Ceva zona de distractie, gen tobogan (nu pentru categoria 5-8 ani) sau mai stiu eu…. Eu acolo vad o balta facuta in ciment, cateva umbrelute de apa in zona de copii si sezlonguri. Pana si ala de la Carei e mai ok decat desenul afisat in stire, ca sa nu mai spun de alte centre AquaPark. Dati fratilor o geana la vecinii unguri sa vedeti centru spa si entertainment. Voi aici faceti balta de pescuit ? Si cred ca am dreptate daca spun ca in zona noastra, pe vremea lu’ Ceasca, niste foraje in zona au dat de niscai izvoare termale. Stiu, am scris degeaba…. ca-n reclama: iau cu rom, ca-mi trece.

  • Prezenta apei termale in zona cred ca este doar o poveste,intr-o vreme chiar circula o duma ca ar fi forat si gasit apa termala Primaria din Tautii Magheraus,dar cred ca e din acelasi ciclu ca si construirea de parcuri industriale.Oricum noi nu suntem in stare sa facem ceva profi,doar chichinete care in timp se fac praf.E ca si in cazul unor privati care au facut niste mizerii de tip ciobanesc,unde de pe tobogan te lovesti in marginile bazinului,totul fiind subdimensionat.Lipsa parcarilor civilizate te pune in 2017 sa iti arate incinta ca o moliciune de pe malul Lapusului.Eu ma mir ca autorizeaza o primarie astfel de mizerii.Lucru taranesc pentru niste …tarani.

 5. Ii multumim d-lui primar, pt acest proiect mult asteptat de baimareni.
  Daca zona SPA ar cuprinde si o mini piscina cu apa sarata ar fi foarte bine, deoarece la D*u R***x este f aglomerata zona cu apa sarata. Sunt multi baimareni care fac bai cu apa sarata pt afectiuni reumatismale.
  Proiectele d-lui primar au fost mereu un succes si mult apreciate de baimareni.

 6. Ii multumim d-lui primar, pt acest proiect mult asteptat de baimareni.
  Daca zona SPA ar cuprinde si o mini piscina cu apa sarata ar fi foarte bine, deoarece la Dru Relax este f aglomerata zona cu apa sarata. Sunt multi baimareni care fac bai cu apa sarata pt afectiuni reumatismale.
  Proiectele d-lui primar au fost mereu un succes si mult apreciate de baimareni.

 7. Pretentii , pretentii cu piscina cu apa sarata pentru Lorena . Daca chemam pe celebrul ZOLI de la spitalul jud., sa te spele inca odata cu furtunul o sa fi cool , fresh de halloween ?

 8. Orice am face suntem cei mai ramasi in urma,nu putem concura cu Satu Mare,nici macar cu Alba Iulia unde s-a facut un teren de golf la standard international.Nu prea suntem in stare sa realizam obiective serioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here