TRAGEDIE ÎN LUMEA SPORTULUI – Maramureșeanul Iulian Arba, canotor în lotul național, a murit electrocutat la pescuit (FOTO)

0
12076

Tragedie în lumea sportului din Maramureș și nu numai. Un fost component al naționalei României de canotaj și-a pierdut viața, într-un mod teribil. Era la pescuit în zona comunei Vadu Izei și ar fi atins firele de înaltă tensiune cu undița.

Iulian Arba abia împlinise 26 de ani în luna iulie. Toți cei care îl cunoșteau au doar cuvinte de laudă la adresa lui. „Un om cât muntele. Pe cât de mare, pe atât de bun și drăgăstos” a povestit o prietenă de-a tânărului sportiv.

iulian arba1

Întreaga comunitate este șocată de ceea ce se întâmplat astăzi la râul Iza, în zona podului vechi. Se pare că sportivul s-a dus la o partidă de pescuit. Nimeni nu știe cum, însă ar fi atins firele de înaltă tensiune și ar fi căzut în apă. A fost găsit fără suflare.

Tragedia în familia Arba este cu atât mai mare, cu cât mama lui Iulian este plecată la înmormântarea surorii. La aflarea teribilei vești, tatălui sportivului, i s-a făcut rău și a fost dus la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Municipal Sighetu Marmației. Iulian era singurul copil.

rodica arbaA urmat exemplul mamei

Mama tânărului, Rodica Arba, a fost sportivă de performanță. Ani de zile a obținut zeci de medalii de aur la competiții naționale și internaționale. Era dublă medaliată cu aur la Olimpiadă (echipă de canotaj 2 fără cârmaci): Los Angeles 1984 și Seul 1988; argint la Seul 1988 (8+1)

Iulian Arba i-a călcat pe urme. A fost în reprezentativa României de canotaj atât la juniori cât și la seniori, și a participat la campionatele europene și mondiale. În 2009 spre exemplu a făcut parte din echipajul masculin de 8+1 (Florin Lauric/Aurelian Stoica/George Robu/Gheorghiţă Munteanu/Petre Codău/Gheorghe Oros/Iulian Arba/Cătălin Todirenchi/Bogdan Codrici), care a ocupat locul 5 în serie.

iulian arba mesajePagina de facebook a tânărului este plină de mesaje de condoleanțe!

ACTUALIZARE

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Municipal Sighetu Marmației pentru efectuarea necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

Dumnezeu să îl odihnească în pace! Condoleanțe familiei!

 

Elisabeta Lipă

electrocutare1Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a fost colegă la lotul naţional cu mama lui Iulian, care este triplă medaliată olimpică. Aceasta a trăit un şoc dublu, aflându-se în momentul decesului fiului său la înmormântarea surorii ei. „Nici nu ştiu ce să spun. Am fost colege cu mama lui, Rodica, atâţia ani la lot, e o nenorocire pentru ea şi soţul său. Rodica nici nu era acasă, ci la Piatra Neamţ, la înmormântarea surorii ei, care a fost şi ea canotoare. Suntem cu toţii alături de familie, dar nici nu ştii ce să spui, cum poţi ajuta după asemenea tragedie.

Era singurul lor copil. Din câte am înţeles a plecat singur la pescuit, să se relaxeze şi uite ce tragedie s-a petrecut! Cu Rodica mai vorbeam, ne vedeam, venea la Bucureşti, când făceam Zilele Canotajului, am fost atâţia ani împreună colege. Este îngrozitor ce s-a întâmplat şi nu ştiu cum vor putea trece părinţii lui Iulian peste asta”, a spus Lipă

Iulian Arba a făcut canotaj de performanţă până la 23 de ani, după care s-a retras acasă, în Maramureş, unde a deschis o afacere împreună cu familia. Sâmbătă, el a plecat singur la pescuit, pentru a se relaxa, dar acest lucru i-a fost fatal.

Un alt fost sportiv român, Florentin Petre, a fost şi el la un pas să aibă acelaşi sfârşit: s-a electrocutat, în iulie 2001, în timp ce era la pescuit, şi s-a ales cu arsuri de gradul I, II şi III.

VEZI CE S-A ÎNTÂMPLAT ASTĂZI LA VADU IZEI.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.