TOT PE BANII CETĂȚENILOR! – Primăria Baia Mare, amendată pentru că nu a deszăpezit orașul la timp și pentru starea impracticabilă a drumurilor

4
2935

Prima sancțiune împotriva Primăriei Baia Mare pentru proasta gestiune a deszăpezirii din municipiu cu ocazia ninsorilor de la finalul săptămânii trecute a fost aplicată de către polițiștii de la Biroul Rutier. Astfel, administrația locală a fost amendată cu suma de 5.000 de lei pentru starea impracticabilă a drumurilor. Municipiul Baia Mare nu are încă un operator de deszăpezire care să fi fost desemnat în urma unei licitații, autoritatea locală fiind nevoită să atribuie direct un contract de închiriere de servicii unei firme locale.

 

Prima zăpadă abundentă în municipiul Baia Mare a creat probleme mari, provocând disperare în rândul cetățenilor și un haos în întreg orașul. Din lipsa unui operator de deszăpezire, autoritatea locală a dat cu încredințare directă contractul pentru sezonul rece unei firme care dispunea la prima ninsoare doar de două utilaje, ulterior fiind vorba despre șase. Două s-au defectat încă de la primele ore ale intervenției, dar oricum nu ar fi făcut față.

A nins masiv, nu s-a deszăpezit cu promptitudine, a doua zi zăpada a început să se topească ușor, dar la câteva ore a înghețat, astfel că orașul s-a transformat într-un adevărat patinoar. Problemele și nemulțumirile șoferilor, dar și ale pietonilor, nu au fost rezolvate nici până astăzi, adică după patru zile de la ninsoare. În Baia Mare la această oră pietonii fac patinaj artistic, iar șoferii încearcă să nu facă drifturi nedorite pe carosabilul înghețat.

Primele sancțiuni pentru proasta gestiune a deszăpezirii arterelor din municipiul Baia Mare a venit din partea polițiștilor rutieri. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș, Primăria Baia Mare a fost amendată cu suma de 5.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată la finele săptămânii trecute, dar informația nu a fost promovată până astăzi opiniei publice.

Rămâne de văzut cum vor gestiona autoritățile locale de astăzi începând problema deszăpezirii, mai ales că iarna doar ce și-a intrat în drepturi, iar ninsori urmează din abundență și în municipiului Baia Mare în perioada care urmează. 

Credit foto: Mezok Dan

Simona Vasiac

Te-ar mai putea interesa

Loading...

4 COMENTARII

  1. Nici acum pe strazile laturanice nu a intervenit nimeni.Rob da-ti demisia si lasa pe unul competent,oricum ai adus asa un minus PNLului ca nu reuseste d-na Chereches sa contrabalanseze nepriceperea voastra.Sper sa nu contabilizeze PSDnemultumirea baimarenilor,deoarece si judetul condus de Zetea nu sta departe de ceea ce se intampla in municipiu.

    • Mai rau,la nivel judetean in afara de chermeze si paranghelii pe bani publici nu sunt in stare de nimic,ca doar nu s-or beteji pesedistii si ne-om trezi in ultimul ceas cu vreun parc industrial.

  2. De ce a fost amendata primaria (adica noi), o parte din bani intra la bugetul local si nu PERSOANA, adica primarul sau PERSOANELE vinovate ? Poate si o demisie ar fi binevenita. Primarul interimar e numit si nu deconteaza electoral esecul. Gurile rele zic ca e blat.
    PS Intre blocuri Oituz Aleea Dobrogei etc putina sare ca daca imi lovesc masina cer despagubiri de la dom’ primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.