TENTATIVĂ DE ASASINAT – Ambasador SUA, vizat de traficanții de droguri

0
138
foto: www.publika.md

TENTATIVĂ DE ASASINAT  Preşedintele Hondurasului, Juan Orlando Hernandez, a afirmat joi că a fost vizat, împreună cu ambasadorul american James Nealon, de o tentativă de asasinat, plănuită de traficanţi de droguri, şi a anunţat deschiderea unei anchete, potrivit AFP, transmite agerpres.

„În urmă cu ceva timp, ni s-a adus la cunoştinţă că existau indicii potrivit cărora un grup criminal din Atlantic City pregătea un atentat împotriva ambasadorului Nealon şi a servitorului dumneavoastră”, a declarat Hernandez la postul de radio local HRN.

Şeful statului, care a afirmat că deţine această informaţie din „surse oficiale”, a indicat că anchete sunt în curs pentru a „stabili responsabilităţile în acest dosar”.

Căpitanul din armata honduriană Santos Rodriguez Orellana a negat miercuri că ar fi fost implicat într-un plan vizând uciderea ambasadorului Nealon, aşa cum fusese acuzat de Agenţia antidrog americană (DEA).

Citește și GRENADĂ PE GRĂNICERILOR – „Murim oameni buni! Zburăm în aer!” (VIDEO)

Militarul, deţinut la sud de capitala Tegucigalpa, a afirmat la postul de radio local Globo că a fost interogat duminică de agenţi ai DEA, care l-au acuzat şi de faptul că ar fi traficant de droguri.

Potrivit acestuia, DEA a acuzat mai multe persoane – între care şi pe deputatul şi fratele preşedintelui, Tony Hernandez – că ar finanţa acest proiect de atentat împotriva diplomatului american.

Citește și  MAȘINĂ CAPCANĂ – Cel puțin 17 morți și zeci de răniți

Tony Hernandez şi-a exprimat joi regretul, într-un comunicat, faţă de difuzarea „acestui gen de informaţii nefondate”.

Ambasada americană a difuzat vinerea trecută o listă cu numele a şapte hondurieni suspectaţi de trafic de droguri şi corupţie, între care un ofiţer cu grad înalt din armată. Un alt comunicat difuzat luni menţiona numele lui Rodriguez Orellana.

Doisprezece cetăţeni hondurieni au fost extrădaţi în SUA de către guvernul local, în timp ce cinci poliţişti au fost predaţi DEA, iar alţi 12 acuzaţi de trafic de droguri s-au deplasat în SUA de bună voie pentru a fi judecaţi acolo.

Sursă

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.