STUDIU CU REZULTATE ȘOCANTE – Cum ar reacționa România în cazul unui atentat terorist

0
184

STUDIU CU REZULTATE ȘOCANTE  Un atac terorist comis în România, deși momentan improbabil, ar avea un impact substanțial asupra vieții sociale și politice, dată fiind lipsa de încredere a populației în instituțiile statului și a lipsei de pregătire a cetățenilor pentru astfel de situații.

Potrivit unei analize a Centrului pentru Studiul Democraţiei (CSD), neîncrederea populației în instituțiile statului îngreunează cooperarea între cetățeni și autorități, ceea ce se traduce prin faptul că românii ar fi mai puțin dispuși să semnaleze apariția unor grupuri suspecte. Tot lipsa de încredere în autorități ar face dificilă coeziunea în rândul populației, în cazuri de criză, un potențial atentat terorist putând avea astfel efectul unei destabilizări a situației sociale, implicit a mediului politic.

Lipsa de transparență a serviciilor secrete din țara noastră este o altă vulnerabilitate identificată în analiza care remarcă faptul că o evaluare adecvată a eficienței acțiunilor serviciilor în lupta contra terorismului este dificil de făcut în condițiile în care comisiile din Parlament sunt formate, de regulă, tot din foști membri ai serviciilor.

Analiza mai arată că grupurile care se pot radicaliza în țara noastră (în special minoritatea maghiară) sunt lipsite de reprezentare politică, ceea ce duce la creșterea riscului apariției unor atacuri de tip terorist, dar și a simpatizanților pentru aceștia.
Citește articolul integral, AICI.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.