SPIRIT IN MISCARE – 6 sportivi reprezinta Romania la Jocurile Paralimpice de la Londra. Premierul Victor Ponta le tine pumnii

0
97

Premierul Victor Ponta: „Succes românilor noştri de la Jocurile Paralimpice!”Asa incepe comunicatul de presa emis astazi de Guvernul Romaniei – Biroul de presa, prin care premierul Romaniei isi arata sustinerea fata de concurentii romani, prezenti in competitia de la Londra.
” Doresc să dedic câteva rânduri unui eveniment sportiv mai puţin mediatizat, însă nicidecum mai puţin important sau spectaculos. Astăzi, începe cea de-a 14-a ediţie a Jocurilor Paralimpice ce au loc la Londra – cu o participare record anul acesta, de 4.200 de sportivi din 166 de ţări, inclusiv România.
Pentru cei care nu sunt foarte familiarizaţi, spre deosebire de Jocurile Olimpice, Jocurile Paralimpice sunt dedicate exclusiv sportivilor cu dizabilităţi.
Mă bucură foarte mult faptul că, în cadrul acestei ediţii, România participă cu cea mai mare delegaţie de sportivi, reprezentând ţara noastră la probele de atletism, paraciclism, nataţie şi tenis de masă.
Din multe puncte de vedere, sportivii noştri sunt deja olimpici, întrucât, prima şi cea mai grea victorie pe care au obţinut-o a fost cea asupra spiritului – nu întâmplător, motto-ul Jocurilor Paralimpice este ”spirit în mişcare”. Sunt oameni cu totul şi cu totul speciali, întrucât obţin performanţă sportivă în condiţii extrem de dificile şi în ciuda greutăţilor vieţii cu care majoritatea dintre noi nu ne confruntăm. Este o performanţă pe care doar cei cu o ambiţie şi un spirit de fier o pot realiza. Pentru aceasta au întregul meu respect. Guvernul României îi va recompensa pe medialiaţi exact ca şi pe cei care au obţinut rezultate foarte bune şi la recenta Olimpiadă.
Tocmai de aceea, vreau să le urez mult succes celor 6 sportivi care vor reprezenta ţara noastră la Londra: Florin Cojoc, Eduard Carol Novak, Imre Torok, Naomi Ciorap, Samuel Ciorap, Dacian Makszin! Ştiu că ne veţi face mândri şi vă asigur că suntem cu toţii, cu inima, alături de voi. Vă ţinem pumnii!”

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.