ŞOCANT – Deţinutul care a murit la Penitenciarul Baia Mare ar fi fumat ţigări îmbibate cu fenobarbital

0
4153
foto http://www.pressalert.ro

ŞOCANT Deţinuţii de la Penitenciarul Baia Mare au lăsat mai multe mesaje în care prezentau cum s-ar fi produs decesul tânărului de 27 de ani din Baia Mare.

Loading...

 Ei susţin că în noaptea de joi spre vineri deţinuţii ar fi fumat ţigări pe care le-au băgat în apă în care au dizolvat fenobarbital şi diazepam, conform vasiledale.ro.

Nu au vrut să spună de unde aveau aceste medicamente, care în mod normal nu ar avea ce căuta într-un penitenciar.

După ce ţigările ar fi fost introduse în apă cu medicamente, ţigările ar fi fost puse la uscat.

“S-au fumat câteva pachete de ţigări. A doua zi le-a fost rău. Nu numai băiatului care a murit, ci şi altor doi. Atunci când l-au dus pe băiat la spital, au mai dus doi cu altă maşină”, se arată în mesajele primite.

În comunicatul Penitenciarului Baia Mare nu se pomenşte nimic despre ceilalţi doi deţinuţi care ar fi ajuns la UPU-SMURD a Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare.

Culmea este că informaţiile conform cărora alţi doi deţinuţi au ajuns la Urgenţă sunt confirmate, e drept pe surse, de unitatea medicală. De altfel, orice fel de informaţii despre pacienţi deţinuţi nu se pot mediatiza decât de Penitenciar.

Mama spune că i s-a spus că vorbea cu fratele lui la telefon când a murit

“Fiul meu era perfect sănătos. A fost un bărbat solid. Mai avea trei luni până să fie liberat. Prin telefon am fost înştiinţată că fiul meu este decedat şi să mă duc la Spitalul Judeţean din Baia Mare. M-au sunat vineri pe la 11.30. Am pe telefon ultima convorbire dintre fraţi de vineri între ora 10 şi 11. El a sunat de pe telefonul public acasă. Cel mai mic l-a întrebat pe cel mai mare: Alo! Feli tu eşti? Şi când o zis Alo… s-a închis telefonul. Am mers la penitenciar să văd ce s-a întâmplat pentru că băiatul meu a fost sănătos. Nu era nimeni decât ofiţerul de serviciu. Nu mi-au spus nimic. Joi eu am vorbit cu el aproape 20 de minute la telefon. Vineri a sunat el şi a sunat acasă. Probabil a vrut să mă anunţe că mami mi rău şi nu mă lasă la cabinet. Atunci i-a fost rău şi s-a închis telefonul.

La spital la medicul legist mi s-a spus că a luat o doză mai mare de fenobarbital. A zis că avea insomnii, era foarte stresat pentru că trebuia să fie liberat. Nu ştiu exact. Nu ştiu de unde l-a avut pentru că doctoriţa a spus că în penitenciar aşa ceva nu se d[. Nu ştiu ce voi face. Avem o situaţie materială mai precară. Am patru copii, lucrez doar eu. Aş fi vrut să ştiu ce s-a întâmplat pentru că el era omul casei până să ajungă în puşcărie. Probabil după medicamentul ăla a făcut infarct”, a povestit Felicia Preda, mama tânărului.

Reacţii adverse provocate de fenobarbital

Conform specialiştilor medicamentul produce următoarele reacţii adverse

• Sedare, cea mai frecvenţa reacţie adversă, devine deseori mai puţin intensă, în tratamentul pe termen îndelungat;

• Somnolenţă matinală;

• Toleranţă, dependenţă fizică, sindrom de întrerupere (tremor, anxietate, fatigabilitate, nelinişte, greaţă, vărsături, convulsii, stări delirante, stop cardiac);

• Modificări ale dispoziţiei, mai ales depresie, dar şi iritabilitate;

• Tulburări cognitive (diminuarea performanţelor cognitive), diminuarea capacităţii de concentrare a memoriei, bradipsihie, tulburări de memorie;

• Excitaţie paradoxală, agitaţie psiho

Rămâne de văzut dacă şi aceste informaţii vor fi confirmate de unitatea de detenţie din Baia Mare. Mai mult, suntem curioşi să aflăm şi dacă vor fi verificaţi deţinuţii pentru transmiterea de mesaje din penitenciar. Noi ştim sigur doar că un urmă cu puţin timp asupra acestora au fost găsite două telefoane mobile.

Sursa info vasiledale.ro

citeşte şi MOARTE SUSPECTĂ LA PENITENCIARUL BAIA MARE / ACTUALIZARE – Un tânăr a murit subit după ce s-a prezentat de două ori la cabinetul medical și i s-a spus că nu are nimic. Care este punctul de vedere al Penitenciarului Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here