SITUAŢIE DE URGENŢĂ – Pământul a luat-o la vale în două localităţi din Maramureş

0
1257

În urma ploilor din ultima perioadă, pământul a luat-o la vale în două localităţi din judeţ.

Este vorba despre Copalnic Mănăştur, unde au fost spălaţi câţiva kilometri de drum comunal şi au apărut fisuri în drumul judeţean, dar şi de Valea Chioarului unde există o falie adâncă de 2,5 metri.

„La Valea Chioarului a fost ceva, a fost ceva şi la Copalnic Mănăştur dar deocamdată nu am raportul de la ISU la mine. Nu am informaţia că ar fi fost afectate case sau gospodării, mai mult terenuri agricole şi livezi au fost compromise. Vom şti mai mult şi vom lua şi măsurile care se impun după ce voi primi raportul complet de la ISU”, a declarat Anton Rohian, prefectul judeţului Maramureş.

Primarii celor localităţi spun că ploile şi umeazeala din iarna care tocmai s-a încheiat le-au dat multe bătăi de cap. Ploile care au căzut zile la rând fără încetare au spălat piatra de pe drumurile comunale şi au provocat fisuri în cele asfaltate.

„Ploile au spălat cam 30 de kilometri de drum pietruit şi au provocat fisuri în DJ 182B, cel care leagă localitatea Copalnic Mănăştur de Preluca Nouă, Ciolt, Şomcuta Mare. Mi-e frică să nu ne trezim într-o dimineaţă cu o alunecare masivă de teren şi să avem localităţi izolate. Atâta umezeală câtă a fost în iarna asta tare de mulţi ani nu am avut. Drumul e al Consiliului Judeţean însă, ei se vor ocupa de reparaţii”, a declarat Vasile Mihalca, primarul comunei Copalnic Mănăştur.

Pentru a repara drumurile comunale, primarul spune că ar avea nevoie de aproximativ 300.000 de lei. De 100.000 ar avea nevoie şi Ioan Sorin Burde, primarul localităţii Valea Chioarului, localitate pe raza căruia pământul a luat-o la vale la propriu, lăsând în urmă o falie adâncă de 2,5 metri.

„Cam 100 de metri de drum între Curtuiuş şi Fericea au fost afectaţi de ploi. Geologul a făcut deja măsurătorile, studiul de fezabilitate şi avem nevoie de aproximativ 100.000 de lei pentru reparaţii”, a spus edilul.

Banii necesari pentru reparaţile la drumuri vor fi alocaţi din fondul de rezervă al Consiliului Judeţean sau chiar de la Guvern, după caz.(foto arhiva)

Ana Pop

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.