SIGUR NU ȘTIAI! – Vezi topul alimentelor care în momentul reîncălzirii devin cancerigene

0
110

SIGUR NU ȘTIAI!  Specialiştii avertizează cu privire la faptul că în momentul reîncălzirii unele alimente îşi schimbă compoziţia şi îşi pierd proprietăţile nutritive, multe dintre ele devenind toxice.

Loading...

De multe ori, un fel de mâncare este reîncălzit şi consumat a doua sau chiar a treia zi, fără a conştientiza pericolul la care ne supunem. Specialiştii avertizează că unele aliemnte devin extreme de periculoase atunci când sunt supuse în repetate rânduri temperaturilor ridicate.

Spanac

Este recomandat ca spanacul să fie consumat imediat după ce a fost gătit. Acesta conţine o cantitate mare de nitraţi care se transformă în nitriţi odată ce sunt reîncălziţi. Aceasta înseamnă că spanacul este cancerigen pentru organism după ce a fost reîncălzit.

Ţelină

Ţelina conţine nitraţi, la fel ca spanacul. Este recomandat să tăiaţi ţelina în bucăţi mari, iar când reîncălziţi supa, acestea să fie scoase. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul morcovilor.

Sfecla

Nutriţioniştii recomandă consumul de sfecla în fiecare zi, fiind un aliment încărcat cu nutrienţi sănătoşi. Cu toate acestea, poate fi foarte dăunător atunci când este reîncălzit. Sfecla nu ar trebui să fie reîncălzită, devenind dăunătoare organismului.

Cartof

Dacă lăsaţi cartofii să stea o zi sau două la temperature foarte scăzute, ar putea să-şi piardă proprietăţile, dar şi calitatea lor dietetice. În acest mod, devin şi foarte dăunători organismului.

Continuarea articolului, AICI.

Sursă foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.