SE SCHIMBĂ VREMEA – De luni temperaturile cresc peste normal, în Maramureș va ninge

0
800

SE SCHIMBĂ VREMEA Vremea devine deosebit de caldă pentru această perioadă începând de luni, cu temperaturi care ajung la 10 grade încă de marți.

Luni, in cea mai mare parte a ţării, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele normale pentru sfârşitul lunii decembrie. Marti, vreme calda pentru aceasta data din an. Maximele se vor încadra între 2 grade la Miercurea Ciuc si 8-9 grade frecvent Oltenia si jumatatea de vest a Munteniei, izolat si 10 grade. I

La munte va ninge, în Maramureş, în nordul şi estul Transilvaniei vor predomina ninsorile, iar în Banat, Crişana şi jumătatea de nord a Moldovei vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ploaie.

În sudul şi sud-estul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar precipitaţii slabe, mai ales ploi, se vor semnala pe spaţii mici. Pe arii restrânse se va depune polei. Vântul va avea intensificări în zona montană, mai ales pe creste, cu rafale de 70…80 km/h, astfel că, pentru intervale scurte de timp, va viscoli şi va spulbera zăpada, iar în rest va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, cu viteze mai mari în sudul Olteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 8 grade. Vor fi condiţii de ceaţă.

În cea mai mare parte a ţării, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele normale pentru sfârşitul lunii decembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în depresiunile transilvane si 6 grade la Drobeta, Giurgiu si Calarasi, izolat mai ridicate în subcarpații sudici .

În vest, centru, nord si nord-est cerul va fi mai mult noros. Se vor semnala precipitaţii mixte în Maramureş, Transilvania, zona deluroasă din Banat, Crişana şi local în Moldova. La munte, mai ales la altitudini mari, vor predomina ninsorile. În sud şi sud-est înnorările vor fi temporare şi doar izolat va ploua slab. Vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, dar local şi temporar şi în restul ţării.

Marți, vreme calda pentru aceasta data din an. Maximele se vor încadra între 2 grade la Miercurea ciuc si 8-9 grade frecvent Oltenia și jumătatea de vest a Munteniei, izolat si 10 grade. In regiunile intracarpatice, local si temporar se vor semnala precipitații mixte iar la munte va ninge.

În restul teritoriului, cu precădere în est și sud-est, în prima parte a zilei, vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane, cu viteze mai mari pe creste, unde va viscoli sau spulbera zăpada, dar pe arii mai restrânse si la cote mai reduse si în celelalte regiuni.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.