SE IMPORTĂ MAI MULT – Producția națională de energie nu mai poate acoperi consumul țării

0
114

SE IMPORTĂ Producţia naţională de energie electrică nu a mai putut acoperi consumul ţării luni dimineaţă, astfel că România este nevoită să importe mai multă energie, potrivit datelor în timp real postate pe site-ul Transelectrica.

Producţia naţională era asigurată în principal de centralele pe cărbune – 2.642 de MW, de hidrocentrale – 2.228 de MW, centrala nucleară de la Cernavodă – 1.370 de MW, turbine eoliene – 123 de MW, panouri fotovoltaice – 199 de MW, biomasă – 47 de MW, dar şi de termocentralele pe hidrocarburi.

După cum se vede, ponderea producţiei în centrale eoliene este extreme de redusă, în condiţiile în care, în zilele cu vânt, acestea pot deveni principala sursă de electricitate în sistem, generând chiar şi peste 2.700 MW.
Astfel, la ora 10:00, consumul era de 9.120 de MW, iar producţia totaliza 8.654 de MW. Soldul import-export era pozitiv, adică importurile sunt mai mari decât exporturile, deferenţa fiind de 475 de MW, potrivit datelor culese de Agerpres.

Cele mai mari cantităţi importate provin din Ucraina (407 MW), Ungaria (145 de MW) şi Serbia (125 de MW). Cu Bulgaria, România are un sold negativ, respectiv exporturile sunt mai mari decât importurile.

 

Sursă info.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.