SE ANUNȚĂ PROTESTE MASIVE – Angajații din penitenciare se plâng de salariile prea mici și de condițiile de muncă

0
115

SE ANUNȚĂ PROTESTE MASIVE  Angajații din penitenciare amenință cu un protest de amploare în 17 august, la Ministerul Justiției, nemulțumiți de condițiile de muncă, dar și pentru a cere majorarea cu 15% a salariilor și renunțarea la modificarea Legii privind pensiile militare de stat. Sindicaliștii spun că 2.000 de oameni vor merge în fața Ministerului Justiției pentru a cere condiții mai bune de muncă și demnitate profesională.

Sindicatul Național al Lucrătorilor de Penitenciare și Blocul Național Sindical vor să iasă în stradă în 17 august, nemulțumiți că sunt discriminați de Guvern, că sunt lăsați să lucreze suplimentat un milion de ore pe an și că sunt obligați să păzească deținuți cu jumătate din oamenii de care ar fi nevoie în penitenciare.

Protestele vor fi anunțate marți, chiar în ziua în care ministrul Justiției vrea să discute cu sindicatele din Administrația Națională a Penitenciarelor despre măsurile care trebuie luate după decizia pilot a CEDO privind condițiile din penitenciare.

Sindicaliștii susțin că sistemul penitenciar aparține sistemului național de apărare, dar este subordonat Ministerului Justiției, care nu știe în ce condiții funcționează penitenciarele, ce eforturi fac angajații ca să asigure paza deținuților și câte ore suplimentare au ajuns să muncească.

Ministrul Tudorel Toader nu știe că are în subordine un sistem muribund care funcîionează doar pentru ca o mână de oameni înțelege să lucreze suplimentar un milion de ore pe an, având restanțe la concedii, mai vechi de un an de zile. Se apreciază că avem resurse suficiente, dar păzim perimetrele cu deținuti și mergem în misiuni cu jumătate din efectivele care ne-ar asigura protecția”, susțin liderii Sindicatului Național al Lucrătorilor de Penitenciare și Blocului Național Sindical.

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.