SCENA POLITICĂ – Sorin Grindeanu, exclus din PSD. Tăriceanu anunţă că a fost validată decizia de depunere a unei moţiuni de cenzură luni

0
129
foto antena3

SCENA POLITICĂ Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că a discutat cu colegii săi validarea deciziei promovării unei moţiuni de cenzură pe care să o depună în Parlament săptămâna viitoare, luni.

SCENA POLITICĂ Premierul Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD, social-democraţii urmând să depună împreună cu ALDE moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu, scrie News.

Loading...

„Am discutat cu colegii mei validarea deciziei promovării unei moţiuni de cenzură pe care să o depunem în Parlament săptămâna viitoare, luni”. a declarat Tăriceanu după şedinţa conducerii ALDE.

Tăriceanu a spus că vor fi strânse semnături, iar luni va fi depusă în Parlament moţiunea de cenzură. El a intuit un calendar rapid de dezbatere şi votare, fiind posibil ca votul să fie dat tot săptămâna viitoare.

„În acest fel o să punem capăt crizei politice”, a afirmat Tăriceanu.

El a precizat că luni va avea loc o şedinţă a conducerii Parlamentului pentru stabilirea paşilor procedurali.

„Nu e exclus să avem voturi în plus şi din partea partidelor care nu fac parte din coaliţie. Nu am avut discuţii în acest sens, dar am semnale că există această intenţie”, a spus Tăriceanu.

Decizia de excudere şi decizia privind depunerea moţiunii de cenzură a fost luată în Comitetul Executiv Naţional al PSD, care s-a reunit la sediul central al partidului.

Surse din PSD au precizat pentru News.ro că deciziile s-au luat cu unanimitate de voturi.

Conform articolului 27 din Statutul PSD, „calitatea de membru al Partidului Social Democrat se pierde prin demisie, radiere, excludere sau înscriere în alt partid”.

Articolul 31 menţionează excluderea, ca sancţiune aplicată membrului de partid prin hotărâre a Biroului organizaţiei locale din care acesta face parte. Membrul de partid care deţine o funcţie în cadrul organelor de conducere ale partidului de la nivelul organizaţiei PSD de pe raza teritorială a secţiei de votare, precum şi de la nivelul organizaţiei locale poate fi exclus, la propunerea organului de conducere din care face parte, de către organul de conducere ierarhic superior.

Comitetul Executiv Naţional este cel care hotărăşte, în situaţii excepţionale, cu două treimi din voturile membrilor săi, sancţionarea cu excludere din partid a oricărui membru, pentru încălcări grave ale Statutului sau pentru prejudicii majore aduse PSD.

sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.