„SĂRBĂTOAREA PLANTĂRII ARBORILOR” – 700 de molizi pentru viaţa şi sănătatea băimărenilor

0
460

„SĂRBĂTOAREA PLANTĂRII ARBORILOR”  de bucurie şi preţuire pentru natură alături de o parte dintre Doamnele Liberale, senioarele de la Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice CASPEV, copii minunaţi de la Şcoala Gimnazială “IL Caragiale”, Şcoala Gimnazială “Simion Bărnuţiu” din Baia Mare şi părinţii lor.

O zi de vineri s-a transformat într-o zi de neuitat, o sărbătoarea a plantării arborilor. Pentru al treilea an consecutiv am plantat copaci, un gest devenit deja tradiţie, o tradiţie pe care Doamnele liberale o menţin de şapte ani.

Împreună, peste 50 de copii, dar şi adulţi am plantat aproximativ 700 de molizi care, în câţiva ani, vor deveni generatori de oxigen benefic pentru viaţă şi sănătate.
Acţiunea s-a desfăşurat pe Valea Stejarului din cadrul Ocolului Silvic Baia Mare, o locaţie superbă unde copiii, părinţii, senioarele, dar şi Doamnele Liberale au petrecut momente minunate împreună.

Copiii au avut şi o mică lecţie de istorie, botanică şi iniţiere în tainele silviculturii locale şi au ascultat cu multă uimire despre plantele şi copacii care cresc în preajma oraşului Baia Mare, oraşul lor. Cei mici au învăţat cât este de important să protejăm natura, să ajutăm pădurea să se regenereze pentru a păstra echilibrul necesar mediului înconjurător.

Împreună cu băimăreni de suflet, doamne liberale, copii şi senioare ne-am pus amprenta pe o mică parte din Oraşul Baia Mare, oraşul nostru al tuturor, am adus o gură proaspăt de oxigen în comunitate.

 

Dr. Viorica Cherecheş,
deputat liberal de Maramureş  

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.