SALVATĂ ÎN ULTIMA CLIPĂ – O tânără din Sighet a ajuns la spital înjunghiată

1
1886
Foto: Libertatea.ro

SALVATĂ ÎN ULTIMA CLIPĂ  O pacientă de 28 de ani a fost transportată de urgență, în cursul nopții trecute, la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, de către echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD Maramureș, de la camera de gardă a unității medicale din Sighetu Marmației. Tânăra a suferit o plagă toracică stângă penetrantă, cu soc hemoragic.

S-a efectuat de urgență Computer Tomograf toracic și s-a intervenit chirurgical în cursul nopții. Echipa de medici care a luptat, timp de 4 ore, să salveze viața tinerei, a fost formată din dr. Petruț Giuliano și dr. Urcan Marius, ambii medici primari chirurgie toracică, alături de dr. Șerban Felicia-medic primar anestezie și terapie intensivă.

Intraoperator, s-au găsit 1.800 ml de sânge și cheaguri, precum și o plagă pulmonară de lob superior stâng, extrem de hemoragică. Au fost rezolvate chirurgical”, explică dr. Petruț Giuliano, medicul coordonatorul al Compartimentului de Chirurgie Toracică din cadrul Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Evoluția pacientei este favorabilă, fiind internată pe secția de Terapie Intensivă a unității medicale băimărene.

 

Informații furnizate de Spitalul de Urgență Județean „Dr. Constantin Opriș”

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.