RUTIER: 16 soferi au ramas pietoni. Din 10 februarie, vor fi verificati transportatorii de pasageri

0
75

Poliţiştii din Recea, Tăuţii Măgherăuş şi Ulmeni au acţionat ieri pe drumurile publice din judeţ pentru prevenirea evenimentelor rutiere care ar putea fi generate de nerespectarea normelor de circulaţie. 36 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti în timpul acestei acţiuni, valoarea amenzilor depăşind 5700 de lei. Poliţiştii au verificat 60 de autovehicule aflate în trafic pe drumurile publice din judeţ şi au ridicat în vederea suspendării 16 permise de conducere.

Poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule:

Circulaţi cu prudenţă, reduceţi viteza de deplasare şi evitaţi manevrele riscante, care nu sunt absolut necesare, precum depăşirile pripite. Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Dotaţi-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece. Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire!

Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor. De aceea, menţineţi o distanţă mai mare între maşina pe care o conduceţi şi cea din faţă!

Transportul rutier public de persoane, în atenţia poliţiştilor rutieri maramureşeni

În perioada imediat următoare poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş vor intensifica activităţile de verificare a legalităţii activităţilor de transport desfăşurate cu autovehicule destinate transportului rutier public de persoane având capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri. Vor fi verificate atât autovehiculele înmatriculate în  România, cât şi cele înmatriculate în alte state.

Începând cu 10 februarie a.c. poliţiştii vor verifica dacă persoanele fizice şi juridice care efectuează  transport public de persoane respectă legislaţia în domeniu şi anume: documentele de transport, respectarea perioadelor de conducere şi a perioadelor de odihnă de către conducătorii auto precum şi starea tehnică a autovehiculelor.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.