RUGBY – Zimbrii, vicecampionii României. CSM Știința Baia Mare a pierdut titlul în fața celor de la Timișoara (GALERIE FOTO/VIDEO)

0
820

Zimbrii au pierdut lupta pentru titlul de campioni ai României la rugby. Cu trofeul pe masă, acasă în Baia Mare CSM Știința a ratat și cea de-a doua finală disputată în acest an. După ce au pierdut Cupa Regelui, zimbrii au suferit o înfrângere frustrantă în fața celor de la Timișoara Saracens. Scorul final al partidei a fost de 15-18, zimbrii având de mai multe ori șansa să iasă câștigători din confruntarea pentru titlul de campioni.

În premieră pentru Baia Mare, finala SuperLigii a avut loc pe Stadionul „Lascăr Ghineț”. Cele două finaliste, CSM Știința Baia Mare și Timișoara Saracens, își împart supremația în SuperLiga Cec Bank încă din anul 2009, iar până în prezent toate partidele care s-au desfășurat cu trofeul pe masă au fost pierdute de zimbrii.

„Suntem foarte dezamăgiți. Anul acesta am jucat două finale și nu am reușim să o câștigăm pe niciuna dintre ele. E mai frustrant că și această finală și cea din Cupa Regelui puteam să le câștigăm, am avut meciul în mână însă nu am reușit. Nu a fost să fie. Așa am fost tot anul. Nu am reușit să marcăm în momentele cheie și asta a făcut diferența. Este a șasea finală pe care o pierdem contra Timișoarei și este frustrant. Sperăm la anul din nou”, a spus Constantin Pristaviță.

Înfrângerea a fost cu atât mai frustrantă încât zimbrii puteau aduce victoria și titlul în Baia Mare chiar și la ultima fază a meciului.

„Lipsa de șansă. Până la urmă am avut cele două penalități care au lovit bara. Oricare dintre ele intra înainte, la lovitura de pedeapsă dădeam la bețe și atunci era altceva. Decizia și-a asumat-o Ene, căpitanul echipei, și a fost o decizie corectă ținând cont că jucătorii de la Timișoara aveau doi eliminați de pe grămadă. Aveau două opțiuni: margine sau grămadă ordonată. Au ales grămadă ordonată și din păcate nu a ieșit cum am vrut noi. După aceea ne-am precipitat și nu am luat deciziile cele mai bune”, a spus Eugen Apjok, tehnicianul echipei CSM Știința Baia Mare.

În acest sezon competițional, CSM Știința Baia Mare nu și-a îndeplinit niciunul dintre obiectivele propuse. Vicecampionii României își doresc însă să facă o figură bună la anul.

Simona Vasiac

credit foto Dan Mezok

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.