Rugby. Turneul celor 6 Națiuni. Țara Galilor a făcut Marele Șlem. La ultimele trei partide au asistat peste 220.000 de spectatori!

0
145

Circa 80.000 de spectatori, în majoritate fani ai selecționatei ”penelor de struț”, au sărbătorit sâmbătă, pe Millennium Stadium din Cardiff, victoria (16-9) obținută în fața Franței. Galezii au realizat Marele Șlem (maximum de puncte într-o ediție) pentru a treia oară în ultimii opt ani.
Echipa pregătită de Warren Gatland a marcat un eseu, prin Cuthbert (min. 21), controlând tactic întâlnirea. Halfpenny a transformat și tot el a mai concretizat trei penalități, în minutele 33, 53 și 76. Pentru francezi au marcat Yachvili, două lovituri de pedeapsă (min. 12, 73), și Beauxis, una (min. 45). ”Ceea ce e sigur este că acest Turneu mi-a lăsat un gust amar. Nu ne pot satisface două victorii și un meci egal. Nu avem ce face. Trebuie să progresăm”, a declarat antrenorul Franței, Philippe Saint Andre.
Ediţia 2012 a Turneului celor 6 naţiuni la rugby s-a încheiat sâmbătă seara pe stadionul Twickenham din Londra, echipa Angliei asigurându-şi locul secund, după ce a învins cu 30-9 (9-6) Irlanda, prin punctele reuşite printr-un eseu de penalitate, un altul al lui Youngs, 1 transformare şi 6 lovituri de penalitate ale lui Farrell, pentru oaspeţi marcând 3 l.p. Sexton.
În pofida vremii ploioase, dar şi a lipsei de miză a meciului, conturile fiind încheiate cu ceva timp în urmă în favoarea Ţării Galilor, câştigătoare a Marelui Şlem, au asistat 81.782 spectatori. De altfel, la toate cele trei jocuri ale ultimei zile, Italia-Scoţia 13-6 (la Roma, pe Olimpico), Ţara Galilor-Franţa 16-9 (la Cardiff) şi Anglia-Irlanda 30-9, au fost prezenţi în total peste 220.000 de spectatori, cu o medie de peste 70.000 pe partidă!

Italia, înaintea Scoției!
Italia a învins sâmbătă Scoţia, scor 13-6, într-o partidă contând pentru ultima etapă a sezonului în Six Nations.  A fost o nouă victorie istorică în această competiție.
Naţionala pregătită de francezul Jacques Brunel a evitat astfel ultimul loc al clasamentului.
Fără punct câştigat înaintea ultimei runde, Italia şi Scoţia s-au bătut pentru a evita ultima poziţie.
Italia a reuşit un eseu prin Venditti, o transformare şi un dropgol prin Burton, o lovitură de pedeapsă marca Bergamasco.
Pentru Scoţia, fosta adversară a României la Cupa Mondială din Noua Zeelandă, a punctat Laidlaw, din două lovituri de pedeapsă.
În clasamentul final, locul 1 a fost ocupat, aşadar, de Ţara Galilor – 10 puncte, urmată de Anglia – 8 puncte, Irlanda – 5 puncte, Franţa – 5 puncte, Italia – 2 puncte, Scoţia – 0 puncte.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.