RUGBY – Istoria meciurilor tricolorilor contra Spaniei din ultimele șase decenii

0
143

RUGBY Istoria rugby-ului românesc din ultimele șase decenii include și jocurile susținute de tricolori contra Spaniei. Aportul zimbrilor la meciurile din ultimii 15 ani este una cât se poate de evidentă.

Primul zimbru convocat într-un meci cu Spania a fost Ionuț Budușan (n.15 februarie 1982) cel care din păcate înaintea jocului de pe data de 9 martie 2003 Spania – România 6-31 (3-9), într-un antrenament susținut pe același stadion Central Field Universidad Complutense de Madrid avea să se accidenteze destul de grav fiind diagnosticat cu o disjuncție la umăr, și indisponibil mai mult de două luni.

De la acel nefericit moment ce a amânat debutul lui Budușan la națională au urmat selecțiile a încă 17 zimbri, în top figurând Andrei Rădoi și Constantin Mardare Pristaviță ambii cu câte cinci partide jucate contra Spaniei. Patru selecții a reușit și Csaba Gal în imp ce Ionuț Dimofte, Mihai Macovei, Ionuț Niacșu, Cristian Diniș Vârtic, Ionuț Botzatu, Adrian Apostol sau Johannes Van Heerden au bifat câte două selecții. Câte o selecție și-au trecut în cont și Ștefan Ciuntu, Valentin Ursache, Andrei Ursache, Mihai Roșca, Paul Rusu, Mihai Dico sau Luke Samoa.

Din pleiada de zimbri ce au jucat contra ibericilor, patru au și marcat; Ștefan Ciuntu, Ionuț Dimofte, Mihai Macovei și Csaba Gal toți autori a câte un eseu. Dintre cei 18 foști sau actuali zimbri aici incluzându-l și pe tonganul Sione Fakaosilea (aflat în fața primului duel cu Spania), în confruntarea de duminică 18 februarie îi vom regăsi pe talonerul Andrei Rădoi, pilierul Andrei Ursache, sud-africanul din linia a doua Johannes Van Heerden respctiv pe flankerii Valentin Ursache și Mihai Macovei, toți cinci fiind anunțati deja ca titulari.

Un moment de suflet al jocurilor România – Spania îl reprezintă și debutul lui Paul Rusu la vârsta de 31 de ani, 5 luni și 3 zile, debut consemnat pe 13 februarie 2016, Spania – România 18-21 (13-5).

 

Sursă info și foto: Alin Boțioc / Rugby Baia Mare

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.