RONA DE SUS – Focuri de armă în zona de frontieră pentru prinderea unui contrabandist

0
485

RONA DE SUS În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, pe timpul unor acțiuni, în zona de responsabilitate, cantitatea de 2.500 pachete țigări, în valoare de 29.000 lei.


În unul din cazuri, pentru reținerea unui contrabandist, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical.

Luni, 31 iulie, în jurul orei 08.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul SPF Sighetu Marmației a observat, în zona de frontieră, pe direcția localității Rona de Sus, o persoană care transporta două colete voluminoase, spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea acesteia, efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece persoana nu s-a oprit, au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

contrabandist.2jpg

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea persoanei în cauză, care ulterior a fost identificata ca fiind cetățeanul român B. Ioan, în vârstă de 34 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

De asemenea, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În continuare, s-a luat măsura conducerii maramureșeanului reținut, împreună cu cele două colete care conțineau 1.000 pachete țigări, la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Țigările în valoare de 11.700 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză este cercetată de polițiștii de frontieră sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina, pe timpul executării misiunii de supraveghere și control a frontierei de stat au descoperit abandonate lângă frontieră, tot ieri, trei colete care conțineau țigări de contrabandă.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.500 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 17.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Informaţii furnizate de ITPF Sighetu Marmaţiei

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.