REPLICA GUVERNULUI – Vezi reacția Guvernului la protestul transportatorilor

0
545

REPLICA GUVERNULUI  Guvernul a reacționat la protestul transportatorilor, astăzi, printr-un comunicat oficial. „Nu este în competența Guvernului să stabilească valoarea de plafonare a tarifelor RCA”, precizează comunicatul Guvernului, citat de Digi24.

„Problema RCA trenează de multă vreme, din cauza incapacității instituțiilor responsabile de a gestiona această situație.

După consultări cu transportatorii, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Consiliul Concurenței, Guvernul a adoptat ieri o ordonanța de urgență tocmai pentru a crea cadrul juridic care să permită rezolvarea acestor probleme. Ordonanța reflectă solicitările transportatorilor, respectând legea și rolul tuturor instituțiilor implicate.

Nu este în competența Guvernului să stabilească valoarea de plafonare a tarifelor RCA și este inadmisibil să i se solicite guvernului acest lucru. Această chestiune trebuie clarificată de ASF. Guvernul nu se poate substitui instituțiilor care trebuie sa-și asume responsabilitatea rezolvării disensiunilor dintre asiguratori și transportatori.

Stabilirea prețurilor, cerere formulată azi în petiția adresată Guvernului, nu este în atribuțiile Executivului. Responsabilitatea este a Autorității de Supraveghere Financiară, care are cadrul legal să intervină”, se arată în comunicatul Guvernului. Circa 3.000 de persoane participă la mitingul organizat de patru patronate ale transportatorilor rutieri în Piaţa Victoriei din București. La protest s-au alăturat ți taximetriști iar în piaţă au fost aduse aproximativ 70 de camioane.

Participanţii la miting scandează împortriva Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi a preşedintelui instituţiei, Mişu Negriţoiu, considerat răspunzător de scumpirea accelerată a poliţelor RCA.

Sursă

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.