REMEMBER – Se împlinesc azi 26 de ani de când ne-a părăsit Mihaela Runceanu

0
371

O mare solistă din muzica ușoară românească ne-a părăsit acum 26 de ani.
Pe 29 octombrie 1989, Mihaela Runceanu participă la spectacolul-maraton de mare succes „Start Melodii ’89”, care are loc la Sala Radio. Mihaela Runceanu are un succes fantastic fiind bisată de două ori. De emoție Mihaela va îngenunchea la aplauzele publicului. Acesta este ultimul spectacol susținut de Mihaela Runceanu.

Pe 30 octombrie 1989, a apărut la Electrecord, „Pentru voi, muguri noi”, cel de-al treilea disc al artistei.

Pe 1 noiembrie, în jurul orei 1.00 a.m., Mihaela Runceanu este asasinată în garsoniera sa din București situată pe Șoseaua Mihai Bravu. Pe data de 2 noiembrie, la doar 36 de ore de la comiterea crimei, Daniel Cosmin Ștefănescu este prins și arestat. Pe 4 noiembrie 1989 Mihaela Runceanu este înmormântată la cimitirul „Dumbrava” din Buzău, nu departe de celebrul grup statuar „Rugăciunea” al lui Constantin Brâncuși.

După foarte multe premii câștigate de-a lungul carierei muzicale, Mihaela Runceanu devine una dintre cele mai apreciate și de succes soliste ale României. Începând cu 1985, Mihaela Runceanu participă la un număr mare de spectacole organizate în București (în special la Sala Radio sau Sala Polivalentă) sau în provincie, numele ei devenind, prin ani, o garanție sigură a calității spectacolelor respective. Este solicitată tot mai des pentru înregistrări la Radio, Televiziunea Românăși Electrecord. A efectuat turnee în Cehoslovacia (1973), Ungaria (1973), Bulgaria, URSS (1984), Cuba (1985) și RDG (1987).

Adrian Tudor

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.