RECOMANDĂRILE POLIŢIŞTILOR MARAMUREŞENI CĂTRE ŞOFERI – Circulaţi cu atenţie sporită pe vreme rea!

0
611
foto http://bucurestifm.ro/

Poliţiştii maramureşeni vă recomandă să vă interesaţi cu privire la condiţiile meteo – rutiere pe traseul pe care urmează să îl parcurgeţi. Şi să adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic!

Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto ca atunci când partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum.

Şi bineînţeles să fie mai atenţi la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului.

Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, poliţiştii recomandă să păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă. Astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc.

Pentru evitarea producerii unor blocaje în trafic, şoferii să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor. Şi să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

De asemenea, autovehiculele cu greutate de peste 3.5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Pietonii trebuie să circule numai pe trotuare, să traverseze numai prin locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de şoferi.

Fiţi atenţi în permanenţă la poliţiştii rutieri din trafic şi urmaţi recomandările lor.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.