RECLAMAȚIE – Acțiune penală pentru lipsa deszăpezirii în municipiul Baia Mare

4
2403
RECLAMAȚIE Vasile Barbul, directorul Direcției Generale de Dezvoltare Publică din cadrul Primăriei Baia Mare, este pasibil de a fi trimis în judecată pentru neglijență în serviciu și infracțiuni care pun în pericol viața cetățenilor. Asta după ce un cetățean a înregistrat o acțiune penală in rem la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Acesta a semnalat faptul că în primele zile în care ninsoarea a pus stăpânire pe municipiul Baia Mare viața lui a fost pusă în pericol în timp ce se deplasa pe trotuarele din municipiu.

 Vasile Barbul este directorul serviciului public care se ocupă cu acțiunile de deszăpezire în municipiul Baia Mare. Chiar dacă din luna aprilie a acestui an caietul de sarcini pentru licitația publică privind deszăpezirea în municipiul Baia Mare a fost finalizat, nici până la această dată municipiul nu are un operator care să se ocupe de lucrările din sezon rece. La cele două licitații organizate până acum nu s-a prezentat nicio societate, caietul de sarcini fiind modificat între timp.

Cetățeanul care a depus acțiunea penală in rem la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș este din Vișeu de Sus și s-a aflat în municipiul Baia Mare în trecere. Acesta a arătat în solicitarea înregistrată la organele de cercetare că un număr de 50 de persoane au suferit traumatisme locomotorii după ce zăpada nu a fost îndepărtată de pe trotuare.

Vă amintim faptul că în perioada în care a nins abundent, respectiv primele zile ale lunii decembrie, Primăria Baia Mare a fost amendată de polițiști pentru că nu a deszăpezit arterele din municipiu, provocând astfel condiții improprii pentru șoferi. Administrația Publică Locală a fost sancționată de două ori, cu amendă în valoare totală de 10.000 de lei.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

4 COMENTARII

 1. A trebuit sa vina cineva din alt oras sa faca „treaba”! Iar acele amenzi ar trebui platite de catre cei care au gresit nu tot din buzunarul nostru (al contribuabililor).

 2. Cred ca numai primăvara ne mai poate scapa de zapada si gheata depusa pe stradutele si aleile dintre blocuri.Despre Barbul,Vasile dormi mai departe ca salariul iti vine la timp si sigur iti iei si prima de sarbatori

 3. oras distrus cu politicieni care sunt tot timpu cu neuroni interimari,
  coalitia pt. baia mare care a inscaunat acest protozoar la carma orasului a reusit sa invinga tot orasu` fara lupta,
  dormiti linistiti de sarbatori, coalitia pt. baia mare impreuna cu consiliu local baia mare doarme mai bine ca voi,

  altfel nu se explica,
  victimele sunt mai mult de 50 de persoane – 50 de persoane au fost in prima zi
  ca avem politicieni un pic mai redusi mintal ca alegatorii este evident, unu cu neuroni interimari nu poate face nimik,

  ceea ce nu`mi explic este somnu militiei, astia sunt singurii vinovati,
  dar la ce functii au cei din conducerea inspectoratului judetean ne gandim ca pensia de jeneral nu justifica efortu de a chema militia rutiera la aplicarea lejii,
  o singura amenda pt. acest cresa la seral de la conducerea orasului resedinta a judetului,
  in mod normal, toti participantii la trafic amendati de militie in ultimele 2 saptamani, ar trebui sa treaca la rubrica alte mentiuni din procesele verbale de contraventie faptu ca sanctiunea este discriminatorie: nu poti sa dai unuia care nu da prioritate la pietoni sau nu opreste la stop amenda iar in fata neuronului interimar al orasului sa iei pozitie de drepti,

  apoi, toate constatele amiabile intocmite de conducatorii autovehiculelor implicate in accidente sunt eronate,
  pt. simplu motiv ca vinovatia apartine neuronului interimar al orasului,

  avem neuron interimar la conducerea orasului, primar si consiliu local nu mai avem nevoie,

  iubesc tradarea dar urasc pe tradator

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.