RAPORT ALARMANT – Aproape jumătate din locuințele românilor stau să cadă

0
279
Aproximativ 40% dintre locuinţele din mediul urban au nevoie de reparaţii, iar jumătate dintre aceste reparaţii sunt considerate urgente, relevă datele unui studiu realizat de Institutul Român de Sondare a Opiniei Publice. Nu sunt singurele probleme din gospodăriile românilor.

Deteriorările, înghesuiala şi absenţa confortului sunt principalele probleme ale multora dintre locuinţele în care trăiesc românii. La nivelul întregii ţări, 16% dintre case au nevoie de consolidare şi se confruntă cu igrasia, scurgeri ale reţelelor de apă şi lumină insuficientă, în timp ce peste o treime dintre gospodăriile din mediul rural nu au nici astăzi grup sanitar, baie sau duş interior. O altă problemă identificată de sociologi este legată de oferta slabă de locuinţe noi.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Statistică, ponderea caselor şi a  blocurilor construite după anul 2000 este de doar 15%, iar cererea actuală pentru o locuinţă este de aproape 1 milion de unităţi numai în mediul urban. În studiul IRSOP preluat de redactorul nostru Iulian Olescu, se mai arată că 68% dintre cei intervievaţi doresc să lanseze proiecte de îmbunătăţire locativă în următorii cinci ani.

O treime dintre aceştia vizează renovarea locuinţei, o altă treime cumpărarea unei case noi, iar în 40% se regăsesc cei care vor să construiască o casă, să cumpere un teren, să-şi extindă locuinţa sau să facă diverse reparaţii.

stiripesurse.ro

foto arhivă

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.