PROTESTELE DIN SĂNĂTATE CONTINUĂ – Sindicaliștii de la Sanitas spun că problemele cu care se confruntă angajații din sistemul sanitar nu au fost rezolvate

0
63

PROTESTELE DIN SĂNĂTATE CONTINUĂ  Protestele continuă, anunţă sindicatele din Sănătate, dar pichetarea de săptămâna viitoare se amână. Sunt concluziile discuţiilor de la Guvern dintre sindicalişti, premier şi mai mulţi miniştri. Reprezentanţii cadrelor medicale au intrat la discuţii decişi să îi convingă pe guvernanţi să renunţe la mutarea contribuţiilor sociale în sarcina angajatului pentru că asta ar duce la scăderi salariale, spun ei. Nu au avut, însă, succes.

Loading...

„Concret nu vă pot spune că am ajuns la o soluție pentru a rezolva problemele. Iarăşi, la mijloc rămâne probllema cu trecerea dărilor sociale, alea sunt, nu contribuţii, de la angajator la angajat, probl delicată pe care trebuie să o stabilim cu confederaţiile mâine”, a spus Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei Sanitas, potrivit Digi24.ro.

„Cred că abia acum s-au pus bazele unei negocieri, au acceptat ideea că există riscul unei pierderi salariale, există un acord de principiu că vom lucra împreună, că vom garanta să nu ajutăm la pierderile salariale. S-a propus un nou model de calcul pentru sporuri, ca să distribuim într-un mod uniform creşterile salariale”, a spus și Viorel Rotila, preşedintele Federaţiei Solidaritatea sanitară.

„A fost o discuţie lungă, bataioasă, doar că depindem de rezultatul de mâine, de discuțiile cu federațiile sindicale în legătură cu transferul contribuţiilor. Pichetarea de miercuri se amână, nu se anulează, protestul rămâne deschis, vedem ce se întâmplă săpămâna viitoare”, a adăugat Gheorghe Chiş, reprezentantul Federaţiei Ambulanţa.

Sursă info și foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.