PROTESTE ÎN BAIA MARE – Aproape 50 de sindicaliști din Blocul Național Sindical au pichetat Prefectura

0
561

PROTESTE ÎN BAIA MARE  Aproape 50 de sindicalişti au pichetat, azi, Prefectura Maramureş. Membrii sindicatelor sunt nemulţumiţi de măsurile Guvernului în ce priveşte majorările salariale care, de fapt, se transformă în scăderi ale veniturilor.

Loading...

Protestatarii au arătat că, în ciuda promisiunilor făcute prin programul de guvernare de PSD, în realitate, salariile vor scădea în urma transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Promisiunile din programul de guvernare al PSD legate de majorările salariale s-au transformat, din păcate, în reducerea unor drepturi salariale. Este vorba despre unele reduceri de sporuri la salariaţii din sistemul bugetar, al tichetelor de masă. De asemenea, transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, de fapt, va pune o povară doar pe angajaţi în ceea ce priveşte aceste contribuţii”, a spus Marcel Giurge, liderul BNS. El a mai arătat că majorările salariale promise de PSD sunt, de fapt, nereale, scrie Adevărul.ro.

Guvernul a promis o majorare a salariului minim la 2.000 de lei de la 1 ianuarie pentru salariaţii cu studii medii şi 2.300 pentru cei cu studii superioare, dar această majorare s-a făcut, de fapt, prin transferul acestor contribuţii care, practic, sunt o sarcină care va reduce salariul angajatului”, a mai spus el. Aproape 50 de membri din sindicatele din Penitenciar, Ambulanţă, Poştă şi Electrica au fost prezenţi la protestul din faţa Prefecturii Maramure

În acelaşi timp, câţiva băimăreni s-au adunat şi la platoul din Piaţa Revoluţiei, supăraţi, pe lângă măsurile Guvernului, şi pe preţul mare al apei. Ioan Butian, cel care a organizat acest al doilea protest, a arătat că dacă la apa potabilă TVA-ul este de 9%, la canalizare ar trebui să fie zero. Aceasta a fost, însă, doar prima zi de protest, aprobarea pentru organizarea marşului fiind obţinută până la sfârşitul săptămânii.

 

Sursă info și foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.