PROTEST – Transportatorii vor „încurca” circulaţia în Maramureş

8
1535

PROTEST. Sute de transportatori din Maramureş vor „încurca” circulaţia pe reţeaua de drumuri naţionale în semn de protest. Au început de marţi, 16 august şi vor continua până la jumătatea lunii septembrie.

„Am decis să circulăm cu maximum 20 de kilometri la oră în trafic începând de azi (n.r. 16 august) până la jumătatea lunii septembrie. Este modul nostru de a protesta împotriva Guvernului care nu ia nicio măsură pentru a ne ajuta cu scăderea tarifelor la asigurările obligatorii”, a declarat Cosmin Lakatoş, preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Maramureş.

La nivelul judeţului Maramureş s-au afiliat protestului câteva sute de transportatori care vor circula zilnic „cu viteza melcului” între orele 10.00 – 12.00.

Transportatorii au mai ieşit în stradă la începutul lunii august şi au blocat timp de ore întregi principalele artere rutiere din oraşe.

”Principala nemulțumire este legată de cuantumul primelor RCA care au crescut în mod nejustificat. Am ajuns să plătim prime RCA de 22.000 de lei pe un an, pentru un cap tractor. Avem colegi care au avut oferte RCA de până la 100.000 de lei pe an, în condițiile în care prețul unui autocamion second se vinde undeva la 15.000-25.000 de euro. Nu credem ca este normal ca o asigurare pentru an de zile să ajungă la sumele astea astronomice. Este inadmisibil și vrem astfel să tragem un semnal de alarmă cu atât mai mult cu cât în decembrie 2015 am semnat un protocol cu ASF în sensul unei atente supravegheri a polițelor de asigurare, respectiv a prețurilor acestora . Am ajuns efectiv la capătul puterilor. Nu este scopul nostru acela de a bloca drumuri sau de a crea probleme participanților la trafic. Scopul nostru clar este acela de a trage un semnal de alarmă în așa fel încât autoritățile competente, în speță ASF, să aibă o reacție” a mai spus Cosmin Lakatoş.

În cazul în care revendicările nu le vor fi soluţionate, transportatorii sunt decişi ca de la jumătatea lunii septembrie să blocheze la nivel naţional tot ce înseamnă reţea de transport la nivel naţional.

„În cazul în care nu ne vor fi soluţionate pozitiv revendicările, din 15 septembrie vom bloca toate drumurile din ţară pe termen nelimitat”,a punctat Lakatoş.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

8 COMENTARII

  1. sa se duca in instanta ,ca bani au destui ,acolo se face dreptate nu pe strazi poate pe strazi se vor trezii si cu cativa pumnii in flit ,de la altii ,ca mai sunt si altii puternici care umbla cu masini mici, nu musai cu tirul ,

  2. Nu marimea masinii te face puternic, istetule. Si astept sa il vad pe cel care e in stare sa ma trezeasca cu ceva pumni in flit.

  3. Da este plină lumea de oameni ca Marius,poate el circulă cu bicicleta și nu are nevoie de asigurare…rușine guvernului româniei

  4. Nu marimea masinii te face puternic! Dupa cum nu toate cuvintele care se termina cu litera i se scriu cu 2(doi) de i(i)! Asa ca astept ca dupa ce reusesti sa iti termini studiile de gramatica sa ma trezesti cu ceva „pumni” (scris cu un singur i) in trafic.

  5. Cred ca ar trebui blocat la Bucuresti, acolo ii doare mai tare. Cred ca li se rupe lor de Maramures si ce se intampla aici. In rest doar fiind uniti se pot schimba lucrurile, dar cu bizoni ca Marius, limitati in gandire si care isi vad doar varful nasului, care folosesc pumnul sa ajunga ei mai in fata, nu se schimba nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.