PROSTIȚI, APOI TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ – S-au angajat fictiv pentru a beneficia de indemnizația de creștere a copilului

0
394

PROSTIȚI, APOI TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ  Cinci persoane au fost trimise în judecată în luna martie după ce au fost „prostite” de o femeie să se angajeze fictiv pentru a beneficia de indemnizația de creștere a copilului. Cele cinci persoane vor fi judecate pentru înșelăciune, fals în declarații și uz de fals.

Cinci persoane au fost trimise în judecată în luna martie pentru înșelăciune, fals în declarații și uz de fals, după ce au prezentat la primăriile comunelor unde locuiau acte care nu corespund adevărului, pentru a încasa indemnizația de creștere a copilului.

Este vorba despre patru persoane din Târlișua și una din Uriu. Persoanele din Târlișua și Uriu au încasat sume totale cuprinse între 8.961 lei și 13.581 de lei pe o perioadă de doi ani. Faptele au fost comise în perioada 2008-2011, scrie Bistrițeanul.ro.

Unul dintre inculpați a vorbit pentru Bistrițeanul.ro despre acest aranjament pe care l-a avut cu o femeie din Beclean, care i-ar fi angajat fictiv soția, pentru a încasa indemnizație de creștere a copilului.

Bărbatul mărturisea că nu știa la acea vreme că face ceva ilegal. Acesta spunea că în situația sa se regăsesc zeci de persoane de pe Valea Țibleșului.

Pe de altă parte, șefa Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Bistrița-Năsăud Nastasia Ani Bob a precizat că dacă se dovedește că aceste persoane au beneficiat fără a avea dreptul de acești bani, instituția se va constitui parte civilă pentru recuperarea prejudiciului.

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.