PROPUNEREA MINISTRULUI POP – Cămine de bătrâni sau centre comunitare în locul școlilor nefolosite

0
56
foto libertatea

PROPUNEREA MINISTRULUI POP Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, spune că unitățile de învăţământ nefolosite de ani de zile ar putea fi transformate în cămine de bătrâni sau centre comunitare.

Pop a declarat că a cerut inspectoratelor școlare situația exactă a acestor școli nefolosite, care să fie date în administrarea autorităţilor locale.

„Sunt 33.000 de clădiri în ţară, instituții, dar nu în toate se fac acte de predare.

Noi am făcut demersuri către ISJ-urile din țară, în urmă cu două săptămâni. Să ne comunice care sunt acele clădiri unde în ultimii 10-20 de ani nu s-au făcut activități educative și în acelaşi timp cele care au astăzi aviz.

O să centralizăm datele, dar decizia este de a le da în administrarea autorităţilor locale.

Unde se justifică, se vor da autorităților locale pentru cămine de bătrâni, centre comunitare, centre de educare permanentă”, a afirmat ministrul.

Pop susține că respectivele clădiri nefolosite cresc artificial numărul unităţilor de învăţământ fără autorizație de funcționare. Dar nu a putut preciza numărul unităţilor de învăţământ nefolosite în prezent.

„Nu vă pot spune, eu vă pot spune ca avize de funcționare avem circa 18.000.

Adică aş face o eroare din punctul acesta de vedere, nu vreau să fac erori. Mai pot face greşeli, dar în marja de eroare suntem între 18.000 şi 32.000. În maxim trei săptămâni vom da răspunsul”, a afirmat Pop.

Ministrul s-a aflat la manifestările prilejuite de împlinirea a 150 de ani de existenţă a CN Vasile Alecsandri din Galaţi.

Sursa info şi foto

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Sigur ca da :,,si marmota…”.Mai Pop,uita-te la judetul pe care il reprezinti,ZERO la toate capitolele.Pe langa faptul ca nu exista camine de batrani aflate in subordinea statului ci doar unul privat unde taxa e de 2 800 de lei /luna,adica banii pe care ii castiga un muncitor din acest judet in vreo 2-3 luni,tu ne povestesti povesti pe modelul tunelului de sub Gutin.E ca si povestea sefului tau care ne prosteste pe fata ca datorita partidului si a minunatilor conducatori e primul an in care pruncii au avut carti la timp,asta probabil daca anul scolar ar incepe in Decembrie.Cum sa pui ministrii dintr-un judet prapadit care prin oamenii lui nu a demonstrat mai nimic?Asta e reteta ca si tara sa arate ca judetul asta,suratele Maramures, Vaslui si Teleorman?Vorba lui Dinescu,noi am reusit sa compromitem chiar si turismul,pe care l-am pus pe butuci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.