PROMOVAREA MARAMUREŞULUI – Află care sunt cele patru evenimente organizate de Consiliul Judeţean în perioada noiembrie – decembrie

0
428

PROMOVAREA MARAMUREŞULUI Vineri, 20 octombrie, aleșii județeni s-au întâlnit în ședință extraordinară pentru a dezbate și a vota două proiecte aflate pe ordinea de zi.


Cu o prezență de 28 de consilieri județeni din totalul de 35, ședința a fost statutară, proiectele de hotărâre fiind votate de 27 dintre cei prezenți. Ședința a fost condusă de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Primul proiect a făcut referire la aprobarea de modificări în ”Lista obiectelor de investiții” și în lista poziției ”Alte cheltuieli de investiții” pe anul 2017, respectiv modificarea denumirii investiției ”Actualizare DALI, expertiză tehnică, audit energetic, documentații, avize și acorduri pentru Centru de Comandă Situații de Urgență Maramureș” în ”Actualizare SF, expertiză tehnică, audit energetic, documentații, avize și acorduri pentru Centru de Comandă Situații de Urgență Maramureș”. Suma necesară finanțării obiectivului de investiții a rămas neschimbată.

Cel de-al doilea proiect a privit aprobarea organizării evenimentelor de promovare a județului Maramureș în perioada noiembrie – decembrie 2017.

Astfel, sunt planificate patru evenimente de amploare, respectiv ”Aniversarea a 25 de ani de la înființarea Consiliului Județean Maramureș”, ”Târgul de Turism al României – ediția de toamnă”, sărbătorirea ”Zilei Naționale a României la Bruxelles și Londra”, precum și cea de-a X-a ediție a manifestării ”Crăciun în Maramureș”.

Gabriel Zetea a declarat că județul Maramureș este una dintre destinațiile turistice cele mai populare și mai frecventate din România, atât pentru turiștii autohtoni, cât și pentru cei străini, prin prisma ofertei sale extrem de bogate și autentice, care cuprinde atât obiective de patrimoniu natural cât și cultural, unice în țară.

Evenimentele de promovare ale Maramureșului, care se vor desfășura în perioada noiembrie – decembrie 2017, vor valorifica identitatea culturală a judeţului, resursele sale materiale și spirituale, printr-o serie de acțiuni derulate în Maramureș, București, Bruxelles și Londra.

Prin intermediul acestor evenimente, Consiliul Județean Maramureș își propune să promoveze județul și ca destinație turistică consacrată prin valorile și resursele sale.

Organizarea celor patru manifestări reprezintă un proiect care va pune în valoare meșteşugurile transmise de strămoșii noștri, frumusețea portului popular, dansul și cântecul maramureșean prin intermediul obiceiurilor și tradițiilor păstrate intacte de-a lungul secolelor, reușind să stârnească interesul pentru a fi cunoscute atât la ele acasă, cât și înafara țării și să formeze, totodată, brandul Maramureșului.

Prin intermediul acestui proiect se dorește, de asemenea, atragerea unui număr cât mai mare de turiști care să participe la aceste evenimente, dar și de a veni în sprijinul operatorilor economici din domeniul turismului, care vor avea posibilitatea să-și ofere serviciile.

”În 10 noiembrie 2017 vom marca împlinirea unui sfert de veac de la înființarea Consiliului Județean Maramureș prin organizarea unei întâlniri într-un cadru festiv cu toți consilierii județeni care au deținut această funcție de-a lungul celor 25 de ani.

Totodată, prezența Maramureșului la ediția de toamnă a Târgului de Turism a României, care se va desfășura în 16–19 noiembrie este esențială, deoarece la ultimele ediții, Județul Maramureș a înregistrat un real succes prin oferta turistică și prin momentele artistice deosebite.

În ceea ce privește dorința noastră de a promova județul în plan extern, dar și în urma acțiunii organizată în 1 Decembrie 2016, la Madrid, Spania, Consiliul Județean a fost invitat de către europarlamentarii români la Bruxelles.

Totodată, ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache ne-a invitat să sărbătorim Ziua Națională a României la Londra. Prin prezența noastră în cele două mari și importante orașe dorim să fim alături de românii plecați înafara granițelor țării.

În ceea ce privește evenimentul ”Crăciun în Maramureș”, acesta a ajuns la ediția jubiliară numărul zece.

În perioada 22 – 28 decembrie 2017, vom crea un cadru specific maramureșean în preajma sărbătorilor de iarnă, prin organizarea diferitelor acțiuni culturale”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.