PROIECT LEGISLATIV – Introducerea camerelor de supraveghere în grădinițe, orfelinate și locuințe cu asistenți maternali

0
150

PROIECT LEGISLATIV  Camere de supraveghere în grădinițe, orfelinate și în locuințe cu asistenți maternali. Asta prevede un nou proiect legislativ care va fi depus în Parlament. O inițiativă similară a fost depusă și în luna aprilie, însă nu s-a mai întâmplat nimic de atunci.

Nenumăratele cazuri de copii agresați sau chiar bătuți de educatoarele lor dau de gândit parlamentarilor români. Aceștia vor să stopeze cât mai mult abuzurile asupra micuților, atunci când nu sunt în grija părinților și sunt la grădiniță.

Concret, deputatul PNL Andreea Paul va iniția o lege prin care se va cere ca în toate grădinițele să fie montate camere de luat vederi, nu numai la intrare, ci și în sălile unde sunt micuții.

„Am introdus recent un proiect de lege legat de violența domestică asupra femeilor și copiilor. Aș vrea să continui cu o campanie, împreună cu mamele din Țara Oașului care m-au solicitat în acest sens, eventual chiar cu un proiect de lege, pentru oprirea violenței asupra copiilor mici în grădinițe. Noi credem că ar trebui să fie obligatorie, prin lege, introducerea camerelor video în grădinițe, în fiecare grupă și pe holuri, în incinta grădiniței sau în curte, pentru a nu mai tolera sau ascunde bătaia piticilor! În cazul copiilor neastâmpărați sunt protocoale clare care trebuie respectate. De aceea alte țări merg bine, deoarece peste tot sunt protocoale clare. Nimeni nu stă să se întrebe în situații de urgență ce să facă”, spune liberala.

Camere de supraveghere în grădinițe, dar și în locuințele cu asistenți maternali

Un proiect de lege asemănător celui propus de Andreea Paul a fost inițiat și în luna aprilie, de Ovidiu Raețchi. Atunci, în contextul scandalului cu directoarea unei grădinițe private din Capitală care agresa copiii, liberalul a depus un proiect prin care grădinițele și creșele ar fi fost obligate să aibă camere audio-video și să fie supuse unor controale periodice.

Andreea Paul vrea, în plus, ca supravegherea video să fie obligatorie și în orfelinate și în locuințe cu asistenți maternali pentru a scădea considerabil abuzurile mult mai grave asupra copiilor și alte suferințe prin care trec copiii mici.

„Transparența practicilor din grădinițe ar disciplina și responsabiliza mult personalul și managementul instituțiilor respective”, mai spune aceasta.

Proiectul legislativ a fost depus în contextul unui nou scandal într-o grădiniță din România. O educatoare din Vrancea a fost filmată în timp ce lovea copiii. Scenele au fost înregistrate cu telefonul mobil de mama unuia dintre copii și difuzate în presa locală.

Sursă info.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.