PROIECT CONTROVERSAT ÎN ŞEDINŢA CJ – Aeroportul din Baia Mare și-a schimbat denumirea în ”Aeroportul Internațional Maramureș”

3
2329

PROIECT CONTROVERSAT ÎN ŞEDINŢA CJ 21 de proiecte pe ordinea de zi, plus nouă proiecte suplimentare au votat aleșii județeni în ședința ordinară de joi, 27 aprilie 2017.

Primul punct pe ordinea de zi a fost aprobarea modificărilor în comisiile de specialitate pe domenii de activitate.

La Comisia pentru Buget-Finanțe, în locul consilierului Pop Călin a fost numit Radu Coman, care a venit de la Comisia pentru economie, agricultură și dezvoltare rurală, lăsându-i calitatea de membru al acestei comisii lui Călin Pop. Sorin Șunea a părăsit Comisia pentru activități de turism, tineret și sport și a intrat în Comisia pentru sănătate, muncă și solidaritate socială, familie și asistență socială, făcând rocada cu alesul județean Emil Ambruș.

La punctul doi pe ordinea de zi, plenul Consiliului Județean a aprobat repartizarea sumelor din cota de 20% calculată din cotele și sumele defalcate din unele venituri ale statului pentru achitarea arieratelor în ordinea cronologică a vechimii acestora, pentru achitarea ratelor la împrumuturile contractate pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe anul 2017.

Totodată, s-a votat contribuția Consiliului județean la diferite acțiuni din rezerva bugetară, dar și repartizarea pe destinații a sumei de 2.000 mii lei, pentru activitatea ”Servicii recreative și sportive”.

În cadrul ședinței de joi au fost aprobate și cele trei Ghiduri ale solicitantului pe domeniile cultură, sport și tineret.

Totodată, în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” a fost desemnat Emil Ambruș din partea Consiliului Județean, iar în CA al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Maramureș a fost validat consilierul județean Emil Muntean.

sedinta1

Un proiect care a iscat opinii diverse a fost cel de schimbare a denumirii RA ”Aeroportul Internațional” Baia Mare, în RA ”Aeroportul Internațional Maramureș”.

Directorul Aeroportului Internațional, Dorin Buda, a explicat faptul că este necesară această modificare a denumirii, pentru că Maramureșul reprezintă un brand la nivel internațional, propunere adoptată după dezbateri cu 20 de voturi.

Aleșii județeni au votat pentru încheierea Acordului de cooperare pentru proiectul ”InvestNV – Oportunități europene Regiunea de Nord-Vest”, precum și pentru participarea județului Maramureș la acțiuni și evenimente din domeniul relațiilor internaționale în anul 2017.

Dintre punctele suplimentare votate de plenul CJ Maramureș, amintim stabilirea structurilor sportive de performanță de prim eșalon care vor beneficia de finanțarea programelor sportive în anul 2017, precum și alocarea unor sume de bani pentru C.S.M. ”Știința Baia Mare” – echipa de rugby, C.S. ”Știința Baia Mare” – echipa de volei masculin, precum și C.S. ”A.S. Independența” Baia Mare – echipa de fotbal feminin.

Aleșii județeni au stabilit și instituirea unui sistem de premiere a rezultatelor sportive deosebite obținute de sportivii legitimați la cluburile sportive din Maramureș, la Competițiile naționale, europene, mondiale și olimpice.
Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

  1. Maramuresul cica e un brand,dar sigur nu datorita avocatilor rataciti prin administratiile judetene si locale.Sa intelegem ca Baia Mare nu mai este un brand si a devenit ceva jalnic? Din punct de vedere economic ,datorita consilierilor judeteni si locali,cat si a sefilor de prin administratii chiar si brandurile o iau la vale.Oricum dupa ce lui Zetea ii va expira mandatul sunt sigur ca se va reveni la vechea denumire,mai ales ca suntem printre putinii idioti care am denumit un Aeroport dupa regiune si nu dupa denumirea municipiului.Acum sa vezi turism,dupa ce au schimbat denumirea,chiar si conditiile din pensiuni au crescut singure,numai ce au auzit ca are aeroportul un nume de brand.Dar Zetea,primul Parc Industrial,asa ca brand pentru judetul asta,esti in stare sa-l faci?Un referendum pentru demiterea consiliului Judetean ar fi chiar bine venit ,sa va scapam de aceasta corvoada si sa avem si noi sanse sa mai vina si oameni dispusi sa miste acest judet spre dezvoltare.

  2. Cand se porneste Wizzair sa se extinda vor fi ambuteiaje serioase pe drumul ala amarat cu doua benzi din ORASUL Tauti. Poate ar fi mai important sa se faca ceva in sensul asta.

    • Stai linistit pot sa-i dea aeroportului denumirea si de New York si tot nu vor circula in zona decat carutele din Busag si Merisor.Si o sa fie si un loc bun de pascut pentru caii lui Zetea de la Scoala de Echitatie din Lapusel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.