PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ZILE – Vremea va fi caniculară, meteorologii anunţă 43 de grade Celsius în unele zone

0
270

PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ZILE Meteorologii anunţă că vremea va continua să se încălzească. Valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

Sâmbătă, temperaturile maxime se vor încadra între 28 grade în nordul Crişanei, în Maramureş și 43 grade în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei. De duminică vremea începe să se răcească, astfel săptămâna viitoare vine cu valori termice care vor fi în general apropiate de mediile climatologice specifice perioadei.

Joi, vremea va continua să se încălzească, astfel că valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic va fi accentuat – indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în special în sud-vestul, sudul și estul țării și local va fi caniculă.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 grade pe litoral și 39 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade.

Cerul va fi variabil, dar după-amiaza și în prima parte a nopții vor fi înnorări temporar accentuate, averse, posibil torențiale, descărcări electrice și izolat căderi de grindină în regiunile vestice, nordice, centrale, la deal, la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări în jumătatea de vest a țării și local în celelalte regiuni, izolat putând lua aspect de vijelie.

Vineri, vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiază și cu disconfort termic accentuat (indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități) în vestul, sudul, estul țării, dar pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 grade în nordul litoralului şi 39 de grade în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, dar și mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în regiunile vestice și nord-vestice, unde noaptea, izolat, vor fi averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări la munte, dar în cursul zilei și în interiorul arcului carpatic şi izolat în restul regiunilor.

Sâmbătă, vremea va fi caniculară și disconfortul termic extrem de ridicat în sudul, estul și parțial în centrul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 grade în nordul Crişanei, în Maramureş și 43 grade în sudul Olteniei si in sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade. În

vestul, nordul și centrul țării, precum și la munte, mai ales după-amiaza și noaptea vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, respectiv înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, vijelii, ploi cu caracter torențial și căderi de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala doar izolat.

Duminică, Vremea se va răci semnificativ față de intervalul anterior și doar în sudul și în sud-estul țării va mai fi călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării, iar disconfortul termic se va menține ridicat.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și se va manifesta îndeosebi după-amiaza și noaptea prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină, cu mențiunea că aceste fenomene vor fi pe arii mai restrânse în extremitățile de vest și sud-est a teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 23 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade.

Info

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.