PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ZILE – Vremea va deveni călduroasă, în unele zone va ploua

0
142
foto http://www.sikerado.hu

PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ZILE Meteorologii anunţă că vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor și se va încălzi ușor. În weekend, vremea va fi predominant frumoasă, dar și călduroasă în cea mai mare parte a țării, izolat caniculară.

Săptămâna viitoare, procesul de încălzire a vremii va continua, iar în regiunile vestice și sud-vestice chiar se va intensifica, scrie România TV.

Loading...

Vineri, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor și se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și posibil descărcări electrice, cu precădere în cursul zilei, în sud-estul teritoriului și pe arii restrânse în nord, nord-est, centru și în zonele de munte.

Vântul va prezenta intensificări la munte, iar în prima parte a intervalului, temporar și în restul țării.

Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade în depresiunile intramontane și 31-32 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în estul Transilvaniei și 20 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

Sâmbătă, vremea va continua să se încălzească, astfel încât în regiunile sud-vestice și sudice va deveni călduroasă.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și ploi slabe de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice, după-amiaza, dar numai izolat, în special în zona de munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, îndeosebi pe creste.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în centrul țării și 34 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22 de grade pe litoral.

Duminică, vremea va fi predominant frumoasă, dar și călduroasă în cea mai mare parte a țării, izolat caniculară în orele amiezii în regiunile vestice și sud-vestice, unde treptat și disconfortul termic va fi în accentuare.

Cerul va fi variabil la senin, și doar cu totul izolat în zona de munte vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 25 şi 26 de grade pe litoral și 36 de grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade, ușor mai ridicate în Dealurile de Vest.

Sursa

Foto

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here