PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ZILE – Vreme călduroasă, dar cu ploi azi în Maramureş

0
280

PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ZILE Meteorologii anunţă că vremea va fi în general frumoasă. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, în special asociat averselor. Săptămâna viitoare, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării și chiar caniculară local în sud și în sud-vest, conform România TV.

JOI. În nordul, centrul și nord-estul țării și în zonele montane și submontane vremea va fi în general instabilă, vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice.

În sud și în sud-vest, va fi o vreme călduroasă, iar fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse după-amiaza și cu caracter local seara și la începutul nopții, cu precădere în Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei.

Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22-23 de grade în extremitatea de nord a țării și 33-34 de grade în cea de sud-vest; minimele vor fi cuprinse între 9 și 19 grade.

VINERI. Pe parcursul zilei, vremea va fi în general frumoasă.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Carpații Meridionali și Occidentali și zona deluroasă aferentă unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată.

Începând de seara, însă, înnorările se vor accentua în nord, în centru și în est, unde vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului; vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25-30 l/mp.

SÂMBĂTĂ. În zonele montane și submontane, dar și în regiunile estice și sud-estice vremea va fi în general instabilă și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate și local averse și descărcări electrice.

Vor fi condiții de grindină, iar pe suprafețe mici se pot înregistra cantități de apă mai însemnate.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, astfel de fenomene se vor semnala doar izolat, iar în sud și sud-vest temperaturile vor fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale.

Maximele termice se vor încadra între 24 şi 32 de grade, mai ridicate în Banat, Oltenia și sudul Munteniei, iar minimele vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 21 de grade în Dealurile de Vest.

DUMINICĂ. Vremea va fi predominant frumoasă, dar călduroasă în orele după-amiezii în special în jumătatea de sud-vest.

Cerul va fi variabil și doar izolat, mai ales la munte, vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 35 de grade, iar cele minime între 11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23 de grade în Dealurile de Vest.

PROGNOZA METEO PENTRU LUNI, MARŢI, MIERCURI. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării și chiar caniculară local în sud și în sud-vest.

Probabilitatea de averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi mai ridicată în regiunile vestice, nordice și centrale, dar și la munte.

Info

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.