PROGNOZA METEO PENTRU PERIOADA URMĂTOARE – Vremea se va menţine călduroasă

0
132
foto https://pxwalls.com

PROGNOZA METEO PENTRU PERIOADA URMĂTOARE Meteorologii anunţă că vremea se va menţine frumoasă şi călduroasă în zilele următoare.

Loading...

DUMINICĂ, vremea se va menține călduroasă în vestul și în sudul țării, izolat caniculară după-amiaza în sud-vest, conform România TV.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza și seara, local la deal, la munte și în sud-estul teritoriului și numai izolat în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade în estul Transilvaniei, nordul Moldovei și al litoralului și 34…35 de grade în Banat și în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 9…10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22…23 de grade în Dealurile de Vest.

LUNI, vremea va fi călduroasă, caniculară în orele amiezii în Banat, Crișana, iar local și în Oltenia și sud-vestul Transilvaniei, unde disconfortul termic va fi mai ridicat.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiază și seara în vestul teritoriului și în zona de munte unde, pe arii restrânse, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade pe litoral si 37 de grade in Banat.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12…13 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 24…25 de grade în Dealurile de Vest.

MARŢI, vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în orele amiezii în Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Crișanei și local în Muntenia și în sud-vestul Transilvaniei, unde și disconfortul termic va fi ridicat.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiază și seara în regiunile nordice, nord-estice, centrale și la munte unde, local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 36 de grade, mai scăzute pe litoral, dar și ușor mai ridicate, izolat, în vest.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 11…12 grade.

De miercuri până vineri, vremea va fi călduroasă, caniculară la amiază în regiunile sudice, apoi regimul termic va marca o scădere, iar instabilitatea atmosferică se va accentua.

Info

Foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.