PROFITĂ DE OPORTUNITĂŢI – Soluţii avantajoase pentru a obţine o locuinţă nouă

0
126

Prețul, locația, condițiile, beneficiile, spațiul. Toate acestea sunt foarte importante atunci când îți cauți un apartament nou pentru tine și familia ta, motiv pentru care trebuie să fii foarte atent la micile detalii, pentru a putea avea și casa visurilor tale, dar și la un preț pe care îl poți suporta. Dacă urmărești cu atenție piața, poți găsi soluții neașteptat de avantajoase pentru tine.

1. Vânează și altfel de oportunități

În ultimii ani, piața imobiliară clasică s-a dezvoltat într-o direcție care oferă cumpărătorilor oportunitatea de a găsi locuințe de calitate la prețuri excelente.

Dacă ești în căutarea celui mai avantajos raport preț, spațiu, poziționare, calitate, atunci piața care îți poate oferi cele mai bune alternative este cea de executari silite de apartamente.

Poți găsi apartamente sau case extrem de spațioase la prețuri mult mai avantajoase față de media de pe piața imobiliară clasică.

2. Sfaturi pentru o negociere în avantajul tău

Publicația australiană Finder oferă o serie de sfaturi utile pentru cei care caută să-și achiziționeze o casă nouă și nu știu cum să negocieze un preț mai avantajos cu agentul imobiliar sau proprietarul.

În primul rând, înainte de a începe orice fel de discuție, cercetează piața pentru locuințe similare cu cea pe care îți dorești să o achiziționezi, pentru a vedea care este prețul mediu pentru o astfel de casă.

În al doilea rând, elimină factorul emoțional din ecuație. În niciun moment nu îi lăsa de înțeles celui care vinde cât de mult îți place locul și, dacă îți amintește de casa în care ai copilărit sau dacă are un impact deosebit asupra ta.

Află, în schimb, de ce proprietarul dorește să vândă locuința, de cât timp este scoasă la vânzare și urmărește cu atenție posibile defecte ale casei.

Eventual, prezintă-te la vizionare alături de un specialist în locuințe care poate face o evaluare corectă și poate semnala anumite probleme de construcție, pe partea electrică sau sanitară.

Nu în ultimul rând, testează vânzătorul să vezi cât este dispus să renunțe la prețul stabilit inițial și nu te abate în nicio clipă de la bugetul pe care ți l-ai stabilit.

3. Ia în calcul o casă “la roșu”

O altă cale avantajoasă de a găsi o casă cu un preț chiar și cu 20 de procente mai mic față de ofertele de pe piață este de a o cumpăra “la roșu”, adică încă în stadiul de dezvoltare.

Această variantă este ideală dacă nu ești presat de timp ca să te muți, motiv pentru care cel mai bun sfat ar fi să-ți planifici cu mare atenție un astfel de pas.

Făcut din timp, poți obține o casă excelentă la un preț foarte avantajos, fără să resimți o presiune suplimentară din cauza timpului de așteptare.

4. Evită zonele aglomerate

Dacă te tentează centrul orașului, atunci singura cale prin care poți găsi o casă la un preț rezonabil este prin renunțarea la spațiu.

Altfel, evitarea zonelor aglomerate și achiziționarea unei case spre exteriorul orașului poate fi o metodă perfectă pentru a avea parte și de un preț mic, dar și de un spațiu generos pentru familia ta.

Poți scăpa de aglomerația din centrele orașelor și te poți poziționa aproape de mijloacele de transport pentru a avea în permanență posibilități de a ajunge în punctele de maxim interes în timp util.

 

Mai multe despre acest subiect citeşte pe Observator

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.