Problema Zilei. Gata. Emil Boc pleacă

0
178

Supăraţi că sunt aproape de a pierde ciolanul guvernării, „buldogul” Blaga şi alţi câţiva câini portocalii au început să latre la Emil Boc, încercând să-l sperie şi, astfel, să-l facă să fugă de la Palatul Victoria. Câinii din ograda PDL au devenit agresivi cu voie de la dresorul lor, Traian Băsescu, care este din ce în ce mai agitat de când strada îi cere demisia. Domnul Băsescu se gândeşte cu groază la ce i s-ar putea întâmpla dacă ar pierde puterea. La câţi douăzeci de ani i-ar putea da Justiţia scăpată de sub control pentru finanţarea campaniei electorale din 2009, dacă pe Adrian Năstase l-a condamnat la doi de închisoare pentru banii învârtiţi în timpul prezidenţialelor din 2004.

Guvernul Boc nu mai are pic de credibilitate, iar Emil Boc se află pe lista scurtă a celor mai antipatici români din toate timpurile. Pentru a se salva, preşedintele PDL al României, Traian Băsescu, şi partidul său au nevoie de un alt Guvern. Au nevoie de feţe noi şi de texte noi. Că doar a tot spus Traian Băsescu că actualii guvernanţi n-au ştiut să explice suficient măsurile luate. Traian Băsescu are nevoie de o nouă echipă care să dea un 50 de lei la pensie şi un 70 de lei la salariu, şi care să facă din aceste majorări o realizare de excepţie. Traian Băsescu are nevoie de o echipă care să comunice altfel cu populaţia, dar şi care să fie mai credibilă în lupta cu Opoziţia. Un nou Guvern ar potoli cât de cât strada şi i-ar lăsa pe Victor Ponta şi pe Crin Antonescu fără una din ţintele lor preferate, care este Emil Boc.

Traian Băsescu are nevoie de schimbare acum, fiindcă nu mai e mult până la alegeri. Prin mijloace specifice, regimul Băsescu poate modifica rezultatul alegerilor, însă una este să ajuţi un partid care are sub 15% în sondaje şi alta este să lucrezi pentru un partid cotat la peste 20 de procente.

Acum mai trebuie şi ca Emil Boc să vrea să plece. Şi o să vrea, că doar ştie foarte bine că, în regimul Băsescu, încăpăţânarea dăunează grav sănătăţii şi, uneori, chiar libertăţii.

Sorin Avram

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.