PRIORITĂȚI PENTRU POLIȚIA LOCALĂ – Primarul Cherecheș vrea o activitate mai eficientă pe partea sectorului comercial

6
2117

Polițiștii locali s-au reunit într-o ședință la care a participat și Cătălin Cherecheș, primarul municipiu lui Baia Mare. În cadrul întrunirii a fost stabilită o listă de priorități pentru perioada următoare. O altă problemă dezbătută a fost cea a problemelor cu care se confruntă polițiștii locali și găsirea unor soluții pentru acestea.

Lista de priorități a angajaților acestei direcții a fost făcută publică de către Cătălin Cherecheș pe contul său oficial de Facebook:

PRIORITĂȚI 2

„Activitate mai eficientă în domeniul sectorului comercial. Este doleanța pe care am avut-o față de polițiștii din cadrul Direcției Poliției Locale. Mai mult, împreună cu cei care veghează la siguranța băimărenilor, am stabilit o listă de priorități pentru perioada imediat următoare, dar am și căutat soluții pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă angajații direcției aflate în subordinea Primăriei Baia Mare. Mai jos vă redau o parte dintre aspectele discutate la întâlnirea cu angajații Direcției Poliției Locale.

1.Reevaluarea relației cu Poliția

 1. Organizarea, împreună cu cei de la Disciplina în Construcții dar și Ordine Publică a unei ample acțiuni de verificare în Ferneziu, Craica, Pirită, Cuprom, Horea, Gară.
 2. Sancționarea celor care parchează în parcările publice ale municipiului Baia Mare și nu plătesc pentru acest serviciu. De asemenea, le-am propus celor de la Poliția Locală să propună un proiect de administrare a parcărilor de reședință.
 3. Orice neregulă sesizată la punctele de colectare a deșeurilor să se răsfrângă în amendă pentru societatea de salubrizare sau pentru cei care produc deranj.
 4. Reorganizarea Direcției Poliției Locale astfel încât funcționarea acesteia să fie una eficientă. Împreună cu un grup de profesioniști și experți vom realiza auditarea, organizarea și funcționarea Direcției Poliției Locale. În urma acestui demers vom lua măsuri de eficientizare și disciplinare a personalului.

6.Dotarea Poliției Locale cu uniforme, biciclete și mașini.

7. Patrule mobile mărite semnificativ la număr, astfel încât să acopere fiecare perimetru al municipiului Baia Mare.
8. Măsuri pentru combaterea fenomenului de cerșetorie.

 1. Gestionarea problemei câinilor fără stăpân și sancționarea stăpânilor de patrupede care nu respectă normele de igienă.”

PRIORITĂȚI 3

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

6 COMENTARII

 1. In primul rand ar fi cazul sa nu mai stea in boscheti,la ordinul sefilor,ca sa urmareasca pietonii care trec pe rosu la trecerile de pietoni,atunci cand nu este trafic deloc si semafoarele functioneaza.Sigur ca nu sunt semafoare pe unele treceri in care e un real pericol sa te aventurezi sa treci,lucru care nu deranjeaza pe nimeni.Oricum baietii au excelat in prostie înaintea altor gabori de prin tara,dand si puncte de penalizare la amenzile pentru pietoni ( pe bune).Concluzia e ca in primul rand trebuie eradicata prostia in Poltia Locala, ce ce va fi aproape imposibil.

  • Pietonii ar trebui sa nu treaca pe rosu nici cand e trafic redus sau deloc. Ti se pare normal? Ori respecti regulile de circulatie, ori risti si tu ca pieton sa fii sanctionat precum conducatorii auto. Iar cand trecerea de pietoni nesemaforizata e la 20 de metri, de ce va riscati sa treceti printre masini? Din comoditate cumva? Sau din prostia de care ii acuzati pe altii?

 2. M-as mira ca toti septuagenarii care l-au votat pe CC sa aiba cont pe Facebook pentru a-i vedea activitatea profund implicata in citadin. Alta cale de comunicare nu mai are CC? Nu avem ziare locale care pot prelua „initiativele” fiului orasului”? Pe linga rubrica decese care intereseaza pe multi se pot citi si initiativele lui CC, la acelasi pret de 1 leu.

  • Degeaba il ataci,daca o tine tot asa si face lucruri serioase pentru oras,mai mult ca sigur ca in loc de 70% va obtine mai mult de 90%.Daca reuseste sa faca ceva si pe partea economica,ceea ce consiliul judetean nu e in stare,are garantat sprijinul baimarenilor.Dar neaparat trebuie sa faca lucruri si pe partea economica.Si sper ca ai si explicatia,un an de nerealizari ale unor indivizi care in afara de povesti nu au facut absolut nimic.

 3. Cine raspunde de blocarea cailor de acces la imobile proprietate personala . Poarta imobilului cu nr. 15 de pe str . Izvoarelor este veșnic blocat si desi spațiul devparcare e gol mereu spațiul de parcare e blocat de mașină care staționează in fata lui si alții nu pot parca acolo . Dar el e deștept pentrucă stand in afara spațiului de parcare nici nu plătește parcare dar nici nu il amendează cineva . Ar fi bani pentru bugetul local , buget din care vin si salariile lor .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.