PRINTRE EI ȘI MARAMUREȘENI – Polițiștii protestează și scandează „Hoții!” în față la MAI

17
2200

PRINTRE EI ȘI MARAMUREȘENI  „Purtăm răspunderi și nevoi, ne umiliți, așa vreți voi. Ne-am săturat și vrem să știți: venit-a vremea să plătiți”, a scris Tomoiaga Ion, vicepreședintele SPR Diamantul.

Loading...

Agenţii de poliţie protestează, joi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Ei cer majorarea salarilor, eliminarea diferenţelor mari de salarizare dintre agenţi şi ofiţeri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei, şi nu la cel de din 2009, precum şi modificarea unor prevederi privind programul de lucru şi repausul săptămânal al poliţiştilor.

Polițiștii din mai multe județe, printre care și Maramureș, protestează alături de colegii lor de la București. În același timp, cei care nu au reușit să ajungă la protestele din capitală, au protestat la sediile inspectoratelor de poliție.

Un exemplu în acest sens sunt și membrii sindicatului Europol din cadrul Poliţiei Târgu Lăpuș. Aceștia au organizat un protest, ieșind în fața instituției cu pancarte pe care sunt scrise mesaje ca „Siguranța națională nu este nici cât minimul pe țară” sau „Ministerul Afacerilor Interne ucide polițiștii! Luptăm sau așteptăm să ne vină rândul”.

Liderii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), organizatorul protestului, susţin că prin această acţiune vor să atragă atenţia Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Finanţelor Publice că poliţiştii nu sunt plătiţi corespunzător şi că o parte dintre prevederile legale privind salarizarea lor sunt încălcate, relatează News.ro.

Preşedintele SNAP, Adrian Diugu, a declarat că la protestul de la sediul Ministerului Afacerilor Interne sunt aşteptaţi să participe aproximativ 2.000 de poliţişti, din Bucureşti şi din mai multe judeţe, conform Digi24.ro.

Liderul sindical a spus că agenţii de poliţie solicită în primul rând plata sporurilor în raport cu salariul de 1.450 de lei, şi nu cu cel din 2009. Diugu a explicat că în calcularea sporurilor tuturor poliţiştilor trebui să fie luat în calcul ca bază de referinţă salariul minim brut pe ţară prevăzut în HG 1/2017, respectiv 1.450 de lei.

Preşedintele SNAP a mai spus că alte revendicări vizează eliminarea diferenţelor mari de salarizare dintre agenţi şi ofiteri, problemă ce poate fi corectată prin adoptarea noii Legi a salarizării unitare, precum şi încheierea unui nou Acord Colectiv de Muncă, în condiţiile în care vechiul acord a încetat în mai 2016.

Protestatarii mai cer modificarea Statutului poliţistului şi a unor prevederi dintr-un ordin din 2008 al Ministerului Afacerilor Interne privind programul de lucru şi repausul săptămânal al poliţiştilor.

Credit foto: Vasile Dale/Tomoiaga Ion

ActualMM

17 COMENTARII

 1. >>>>>>>>apai de!!!! aistea politisti de la locala din Lapos is niscai plini de nacaz in obrajori !!!! da da>>>>> apoi cine stie hori ca sefu buda de trebe adus musai inapoi????? no videti, cum nu suparare la politisti ???? cum or petreace fara horitori or musai sa prostesteze pana or gasi unu la fel ca buda or mai mare ca el!!!!! nu va opriti ca la stat sa poate!!!!! >>>>>>>> sapoi cum fatucele de la locala or sta noaptea sangure in post fara repaos ?????

 2. nici o sansa ,,, sariti peste panda din boscheti, furisati dupa masini, numai sa amendati,,,, si atunci lumea are ochi si pentru voi, nu uitati sunteti platiti pentru prevenire si fluidizare a traficului nu ce faceti voi ..treceti la alt nivel

 3. Printre ei și marele politzai P. F., cel care în urmă cu doi ani a amendat spiritul civic al unui cetățean din Băiuț atunci când a sunat la 112 pentru a verifica legalitatea transportului unei mase lemnoase, acum cere mărire de salariu :)))))
  Într-o țară civilizată acest polițist (cel cu mustață aflat in poza din fata sectiei Targu Lapus) era demis și trimis la culcare de mult

  să ceri măire de salariu e ușor, să-ți faci treaba fără să fii un șpăgar care face afaceri cu brazi si se implica in tot felul de tranzactii dubioase e greu

 4. Noi politistii voi lupta pentru dreptul nostru si libertati munca deosebit de periculoasa ne ambitioneaza si ne vom primii toate drepturile salariale. Doamna ministru a promis deja majorarile de salariu si prime la agenti la nivelul ofiterilor, fiinca ei sunt cei care muncesc in strada si sunt expusi la pericole deosebite. Lasa-ti voi toate aceste rautati si suntei ciudati.

 5. cei care lucreaza in strada trebuie sa fie mai bine platitii pt ca ei infrunta cele mai mari riscuri. unii de pe la birouri nici nu ar trebui sa fie politisti ca nu au nici o treaba cu politia

  • corect spus! din pacate sunt tot mai multi cei care stufaresc prin birouri, pe bani multi, la caldurica si la butoane. s-au inmultit parazitii care impart pliante pe la scoli sau plimba ursu’

 6. La ce „pericole deosebite” sint expusi militienii de astia ciudati nu-si dau seama ??? A desigur poti fi lovit „in trafic” fiindca ai sarit din boscheti drept in fata masinii nu cumva sa-l scapi neamendat ? Ca stai la umbra ascuns pe canicula ca doar doar o sa-l prinzi pe careva cu 61 ; 62 Km/h ? Ca grijesti cit e ziua de mare de-o biata linie continua care deabia se vede [in doua schimburi ] ca sa n-o calce careva „infractor” ? Ca daca vezi aglomeratie-n trafic doamne fereste sa-l fluidizezi fiindca e prea periculos ? Ca tu poti sa vorbesti nestingherit la telefon in mers la 80-90 Km/h in localitate fiindca esti deosebit de stresat ? SI multe multe alte abuzuri zilnice din partea voastra , apai domnule drag nu-i o meserie periculoasa raspunsul este ca AI LIMBRICI…..Si mai vrei si sporuri ???? G******E!!!!!

  • Dumneata zici doar de o categorie de politisti care probabil ti-au luat carnetul de conducere dar sunt si altii care se ocupa de infractori periculosi si care lucreaza in strada. Despre acestia este vorba. Au toata dreptate sa ceara drepturile care se datoreaza lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.